ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ισλάμ: 15χρονα έφυγαν από τη Γαλλία για να πολεμήσουν στη Συρία

                                                          Του Στρατή Μαζίδη
Δεν χωρά ανθρώπινος νους την είδηση που έρχεται από την Τουλούζη της Γαλλίας. Δύο ανήλικα παιδιά μόλις 15 ετών, γάλλοι υπήκοοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να ενταχθούν στους ισλαμιστές μαχητές στον εμφύλιο κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ - Άσαντ όπως
δήλωσε ένας από τους πατέρες και ο εισαγγελέας της Τουλούζης την Παρασκευή.
«Έχω ενημερώσει την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, διότι τα δύο αγόρια κατέστησαν σαφές ότι θα ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας» αναφέρει ο εισαγγελέας Michel στο Reuters.
Γάλλοι αξιωματούχοι δηλώνουν ανήσυχοι καθώς όλο και περισσότεροι γάλλοι υπήκοοι φεύγουν για να πολεμήσουν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και κάποια μέρα ενδέχεται να επιστρέψουν για να σχεδιάσουν κάτι αντίστοιχο στη χώρα.
Ο πατέρας του Hakim, ένα από τα δύο αγόρια που έφυγαν για τη Συρία, δήλωσε στο BFM TV πως ο γιος του είχε αφήσει ένα σημείωμα στο 6 Ιανουαρίου εξηγώντας ότι επρόκειτο να ενταχθεί στην Τζιχάντ εναντίον του Άσαντ.

Ο πατέρας συμπληρώνει πως ο Hakim άφησε πίσω μετρητά για να καλύψει το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου για την Τουρκία, το οποίο αγόρασε με την πιστωτική του κάρτα.
Σύμφωνα με τον πατέρα, ο οποίος δεν έχει δώσει το όνομά του, το αγόρι τηλεφώνησε στο σπίτι του λέγοντας πως βρίσκεται σε κίνδυνο στη Συρία και ότι δεν θα ξανακαλέσει σπίτι του για τουλάχιστον ένα μήνα.
Ο απελπισμένος πατέρας δηλώνει πως αν δεν ξανατηλεφωνήσει το παιδί "θα πρέπει να υποθέσουμε πως είναι νεκρός και θα ξαναβρεθούμε στον Παράδεισο."
"Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου στο Διαδίκτυο" συμπλήρωσε.
Δεδομένου ότι ο συριακός εμφύλιος πόλεμος μπαίνει στον τρίτο χρόνο του, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι υπήκοοι ενώνονται με τους αντάρτες σύμφωνα με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία συνιστά καλύτερη παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων.
Ο πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε την Τετάρτη ότι περίπου 700 Γάλλοι υπήκοοι και κάτοικοι έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στη Συρία.

Και τα ερωτήματα παραμένουν πως οι ισλαμιστές καταφέρνουν και στρατολογούν ανήλικα παιδιά, πως αυτά κατάφεραν να μπουν στο αεροπλάνο και τι οργανωμένο κύκλωμα παραλαβής και προώθησης στην εμπόλεμη ζώνη έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία.
* με πληροφορίες από το Reuters 
http://www.freepen.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις