ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

«Τηλε-παιχνίδια» Γεωργιάδη με την υγεία των καπνιστών

syskevi Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Υγείας, δεν θα υπηρετούσε ελαφρά τη καρδία την προώθηση επικίνδυνων συσκευών παραπλάνησης των καταναλωτών. Πόσω μάλλον αν η παραπλάνηση του κοινού άπτεται θεμάτων της δημόσιας υγείας.
Το πρωτοφανές θέμα που έχει προκύψει αφορά στην προώθηση μέσω του μισθωμένου τηλεοπτικού χρόνου της εκπομπής τηλεπωλήσεων «Ελλήνων Έγερσις», μιας συσκευής που υποτίθεται ότι αφαιρεί τις
βλαβερές ιδιότητες από το τσιγάρο, με τη βοήθεια ενός «επαναστατικού» φίλτρου!
Μάλιστα, η συσκευή παρουσιαζόταν από συγγενικό πρόσωπο του υπουργού ως τεράστια ανακάλυψη μεγάλου επιστήμονα.
Ως γνωστόν, η εκπομπή τηλεπωλήσεων των βιβλίων της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης Γεωργιάδη βρίθει φαντασμαγορικής, κατά πολλούς πατριδοκάπηλης επιχειρηματολογίας, και σε συνδυασμό με το όνομα του νυν υπουργού Υγείας διαμορφώνει ικανό πλαίσιο, για να κάμψει τις ανησυχίες των καταναλωτών.
Το χειρότερο είναι ότι για την εν λόγω συσκευή έχει επιληφθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία επέβαλε βαρύ πρόστιμο στην εταιρεία που την εμπορεύεται: «Παραπλανητική εντύπωση κατά τη διάθεση της πώληση του συστήματος NICOPAL G. GHIOLVAS SYSTEM II 'συσκευή που καθαρίζει το τσιγάρο' με ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια και τη βελτίωση της υγείας κατά το κάπνισμα, καθώς και την απεξάρτηση των καπνιστών από το κάπνισμα με τη χρήση του εν λόγω συστήματος για την επεξεργασία των τσιγάρων» προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή την παράβαση, για την οποία επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Φυσικά, η συσκευή δεν είχε ούτε σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.
Πρόκειται για ένα ακόμα προκλητικό ολίσθημα του κ. Γεωργιάδη, που άσχετα με το χρόνο που διαπράχθηκε και αν είχε ήδη αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο της Υγείας ή όχι, φανερώνει ίσως και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά του. Η επιπολαιότητα, ωστόσο, γίνεται εγκληματική, όταν έχει να κάνει με τις μνημονιακές πολιτικές που υπηρετεί και οδηγούν σε αργό θάνατο χιλιάδες Έλληνες ασθενείς.
http://www.newsbomb.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις