ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Όλι Ρεν: επειδή έτσι θέλει η Γερμανία....

ren4 Τι είπε για Ελλάδα και τρόικα ο κ.Όλι Ρεν στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια κατεύθυνση κινείται η Ευρώπη, είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγούν αν διαπιστώσουν τον κυνισμό και τον αυταρχισμό που εκπέμπει η χθεσινή τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ.Όλι Ρεν στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνήλθε για να συζητηθούν οι ενδεχόμενες
ευθύνες της τρόικα στην πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα.
Φυσικά, η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που φέρει και τις ευλογίες του Προέδρου του κ.Σουλτς, είναι προσχηματική και εκπορεύεται για προεκλογικούς και μόνο λόγους και για να εκτονωθεί η οργή των ψηφοφόρων στις χώρες του Νότου.
Σταχυολογούμε τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Ρεν:
- Η τρόικα, εκτός του ότι κάνει άριστα τη δουλειά της, δεν πρόκειται να καταργηθεί ότι και αν λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή η Κομισιόν.
Γιατί; Γιατί αυτή είναι η επιθυμία των κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως είπε.

Μάλιστα για να γίνει πιο ξεκάθαρο από που προέρχεται αυτή η επιθυμία, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Σταϊνμάγερ.
Σε ελεύθερη μετάφραση, η επιθυμία του Βερολίνου και των αγορών, υπερισχύει των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων.
-Το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα, της περιόδου 2010-2012, απέτυχε με ευθύνη του ελληνικού πολιτικού συστήματος και χωρίς να ευθύνεται η τρόικα.
Καταλόγισε έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και βούλησης στο πολιτικό σύστημα, αφήνοντας και αιχμές εναντίον του σημερινού Πρωθυπουργού για την αρχική αντιμνημονιακή του στάση.
-Για την υπέρμετρη φορολογία στην Ελλάδα και την άνιση κατανομή των βαρών, ο κ. Ρεν είπε ότι δεν γινόταν αλλιώς και έπρεπε να παρθούν άμεσες αποφάσεις.
Καταλόγισε όμως και πάλι ευθύνες στο πολιτικό σύστημα της χώρας που δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις.
- Η σκληρή στάση των Ευρωπαίων έναντι της Κύπρου, με το κούρεμα των καταθέσεων, οφείλεται στους ίδιους τους...Κύπριους.
Ο κ. Ρεν αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει με την κυβέρνηση Χριστόφια για την παροχή βοήθειας από το 2011, αλλά η τότε Κυπριακή κυβέρνηση στράφηκε στη Ρωσία και προχώρησε στη σύναψη δανείου.
Με απλά λόγια, η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί αναζήτησε άλλους διαύλους βοήθειας και όχι τον μηχανισμό της τρόικα και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα προς κάθε άλλη χώρα που θα το αποτολμήσει.

Ο απροκάλυπτος κυνισμός και αυταρχισμός που αποπνέει η τοποθέτηση του κ. Ρεν, η πλήρης υποβάθμιση του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , που τείνει να γίνει διακοσμητικός,υποκρύπτει τον πραγματικό στόχο του Βερολίνου, όργανο του οποίου είναι ο Φινλανδός επίτροπος.
Και ο στόχος αυτός είναι η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, δηλαδή όλες οι εξουσίες στην Κομισιόν, αποδυνάμωση εθνικών κυβερνήσεων με εκχώρηση κυριαρχίας και τραπεζική ενοποίηση με τους όρους όμως των Γερμανών.
Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, που θα αποβεί καθοριστικό. Και για αυτό οι Γερμανοί δεν πρόκειται να πάρουν καμία απόφαση για το Ελληνικό χρέος ή για την μεταβολή της πολιτικής που ακολουθείται στην ευρωζώνη, μέχρι τις ευρωεκλογές.
Το Βερολίνο φοβάται την ψήφο των ευρωεκλογών, που μπορεί να κλονίσει συθέμελα το στρατηγικό του στόχο για μία Γερμανική Ευρώπη αλλά και την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Το βέβαιο είναι ότι προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.
Η Ελλάδα όμως, πόσο προετοιμασμένη είναι για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα;
http://www.newsbomb.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις