ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Μέρκελ-Σαμαράς. Από μπράβο χορτάσαμε...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.
H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχε στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξήρε στις δηλώσεις της τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο
από την κρίση:  ”Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της“.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενημέρωσε επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ επεσήμανε ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Σε ότι αναφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014″. Για το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα” και ότι “θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας”.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, “Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές και το εμπορικό μας ισοζύγιο εξισορροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού” σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: “Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση. Μιλήσαμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα”.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, με την κα Μέρκελ “Μιλήσαμε για το ελληνικό ταμείο ανάπτυξης στο οποίο θα συμβάλλει η ΚFW που θα ενισχύσει την ρευστότητα. Μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας. Επίσης για τις προοπτικές που ανοίγονται με την ελληνική προεδρία”.
Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την καγκελάριο “για την διαρκή της στήριξη όπως και τους άλλους ευρωπαίους εταίρους για την αλληλεγγύη. Το ταξίδι της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη” διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.
http://www.antinews.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις