ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η επιβεβαίωση : O καυγάς γίνεται για το πάπλωμα

Πριν δύο σχεδόν χρόνια γράφαμε για τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδος. ( ΕΔΩ, ΕΔΩ). 
Βέβαια υπήρχαν οι «έγκριτοι»  και «έγκυροι» δημοσιογράφοι όπως ο κ. Στ. Θεοδωράκης που για ευνόητους λόγους σπαταλούσαν ατέλειωτες ώρες στα κανάλια για να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Ευτυχώς όμως στην συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά, όταν η συζήτηση των δύο ανδρών έφθασε στον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας  ο Έλληνας πρωθυπουργός  είπε
ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ-Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται στα 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς συνομιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο ανέφερε πως το σύνολο του συγκεκριμένου ενεργειακού πλούτου που κρύβεται στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο TAP από μόνος του μπορεί να καλύψει το 1,5 έως 3% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου.
Δεδομένου ότι με όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά τα αποτελέσματα των σεισμικών καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του 2013 από τη Νορβηγική PGS αναζητώντας πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή από το βόρειο Ιόνιο μέχρι νοτίως της Κρήτης βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας η οποία και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους, ο πρωθυπουργός, προφανώς, έχει στα χέρια του τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος των σχετικών κοιτασμάτων, τις οποίες και θέλησε να αποκαλύψει στον Αμερικανό πρόεδρο.
A.A.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις