ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νηπιαγωγός στην Λευκάδα ανήρτησε στο σχολείο Αλβανική σημαία !!!

Κλήση S.O.S. στην Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας από γονέα μικρού μαθητή !!
Παρουσιάζουμε αυτούσια το κείμενο όπως ακριβώς το έγραψε απελπισμένος γονέας μαθητού του Νυδρίου Λευκάδας, και το έστειλε με Fax στα γραφεία μας. Τα σχόλια δικά σας.
(Το όνομα του γονέα δεν δημοσιεύεται για ευνόητους λόγους)
ΠΡΟΣ κ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Το Νυδρί Λευκάδας έχει 2 Νηπιαγωγεία. Το 1ο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου και το 2ο που στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου. Το 1ο Νηπιαγωγείο έχει
2 τάξεις. Στη μία διδάσκει η διευθύντρια του σχολείου κ. Γαζή Κων/να και στην άλλη η κ. Ασπασία (άγνωστο επίθετο).
Στις αρχές Οκτωβρίου, που συνήθως αρχίζουν οι προετοιμασίες για τις σχολικές γιορτές για το 1940, οι δασκάλες του 1ου Νηπιαγωγείου αποφάσισαν να μην κάνουν γιορτή. Έπειτα από πίεση των γονέων (ότι στο 2ο Νηπιαγωγείο θα κάνουν γιορτή και εσείς δεν θα κάνετε) αποφάσισαν να κάνουν και αυτές γιορτές για το 1940, αλλά χωρίς γονείς.
Την Πέμπτη 25/10/2012, το μεσημέρι γύρω στις 15:00 η ώρα, μου τηλεφώνησε μια μάνα του δημοτικού και με ρώτησε εάν γνωρίζω τι έγινε στο 1ο Νηπιαγωγείο, στην τάξη της κ. Ασπασίας . Μου είπε ότι η κ. Ασπασία κρέμασε στην τάξη, για την αυριανή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, Ελληνικές και Αλβανικές σημαίες. Στην ερώτηση μάνας μαθητή της ,γιατί αυτό, απάντησε ότι είναι η γιορτή της σημαίας. Άλλη μάνα της διπλανής τάξης που είδε τις Αλβανικές σημαίες και ρώτησε την διευθύντρια του σχολείου, καθώς και μάνα του Δημοτικού που ρώτησε την Διευθύντρια, πήραν την απάντηση ότι είναι στα πλαίσια της διαπολιτισμικότητας.
Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον κ. Δήμα, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, και τον ρώτησα τι γιορτάζουμε με τις αυριανές σχολικές εορτές. Την γιορτή της σημαίας γενικά, ή την γιορτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ !!!!! Του εξήγησα τι έχει γίνει και του ζήτησα το τηλέφωνο του κ. Σάντα, διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα. Μίλησα με τον κ. Σάντα και του είπα τι έγινε και με διαβεβαίωσε ότι θα το αναλάβει αυτός. Το ίδιο απόγευμα βρήκα κάποιους γονείς που τα παιδιά τους έχουν δασκάλα την κ. Ασπασία και μου είπαν ότι αυτά έγιναν το πρωί που πήγαν τα παιδιά τους σχολείο και το μεσημέρι, που πήγαν να τα πάρουν, η δασκάλα, αφού είχε κατεβάσει τις αλβανικές σημαίες, κάλεσε τους Έλληνες γονείς και τους είπε ότι είναι απαράδεκτοι που έκαναν τόσο μεγάλο θέμα για τις σημαίες και ότι αυτή δεν θα κάνει γιορτή για την 28η Οκτωβρίου αλλά θα κάνει γιορτή ειρήνης. Επίσης οι γονείς μου είπαν ότι το πρωί η ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ'' και η προσευχή λέγεται και στα ελληνικά και στα αλβανικά.
Την άλλη μέρα, κατά την διεξαγωγή της σχολικής γιορτής, ένας γονιός πήγε να μπεί στην αίθουσα και η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν τελείωσε η σχολική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου με βρήκε δασκάλα του Δημοτικού και μου είπε ότι η κ. Ασπασία είναι Βορειοηπειρώτισσα και ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής, που ήταν κεκλεισμένων των θυρών για τους γονείς, είχε αναρτήσει ξανά τις σημαίες της Αλβανίας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου ενημέρωσε ξανά τον κ. Σάντα, διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.
Όσον αφορά την σχολική εορτή του 1940 στο Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου αντί για τραγούδια του 1940 ειπώθηκαν τραγούδια για την 17η Νοεμβρίου, όπως "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" και στα σλάιτς που ξεκίνησαν από τους πολεμιστές του 1940 και τις Ηπειρώτισσες στα βουνά και έφτασαν στα γεγονότα του 2008 και στα επεισόδια της Αθήνας, τότε που σκότωσαν τον Αλέξη.
ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
Απλά θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας και ότι σ' αυτή τη χώρα που ζούμε, που έχουμε χάσει τα πάντα, θα χάσουμε και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!! Επίσης επειδή έψαξα λιγάκι δεν τίθεται θέμα "διαπολιτισμικότητας" αλλά "διαπολιτισμικής εκπαίδευσης". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα αλλοδαπά παιδιά να ενταχθούν στα ελληνικά δεδομένα και ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΑ !!!!!
S.O.S. ΒΟΗΘΕΙΑ !!!
stoxos.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις