ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ : λίστα με ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αγγλία και... Βουλγαρία

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια νέα λίστα, αυτή τη φορά με τα ονόματα των Ελλήνων που αγόρασαν πανάκριβα σπίτια, αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ, στο Λονδίνο.
Την είδηση αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times. Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι οι αγορές στις οποίες  είχαν προχωρήσει οι Έλληνες κροίσοι τα τελευταία χρόνια είχαν δημιουργήσει θόρυβο στην βρετανική κτηματομεσιτική αγορά. Κι αυτό γιατί επέλεγαν σπίτια στις πιο ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας του Λονδίνου, όπως
το Νότιο Κένσιγκτον.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, σημειώνει ο αρθρογράφος, του επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα βιαζόταν να «κλείσει» η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν. Δεν πρόλαβε όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, καθώς λίγους μήνες μετά η τράπεζά του Proton Bank βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης για τα δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ προς εταιρείες του ομίλου του επιχειρηματία. Αντίστοιχη -γνωστή- περίπτωση είναι ο πρώην επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας, Γιώργος Πανταλάκης, ο οποίος μετέφερε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό το 2011 προκειμένου να αγοράσει ακίνητο στο Λονδίνο. Όπως έχει διευκρινίσει ο κ. Πανταλάκης, έχει δηλώσει αυτήν την μεταφορά χρημάτων και έχει πληρώσει τους φόρους που αναλογούν.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ελλάδα ζήτησε από τις βρετανικές αρχές να της παραδοθεί μια λίστα με όλους τους Έλληνες που έκαναν αγοραπωλησίες στο Λονδίνο από το 2009. Η λίστα παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ και περιλαμβάνει 400 άτομα, ωστόσο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Οι Times αναφέρουν πως στη λίστα των 400 Έλλήνων που αγόρασαν σπίτια στο Λονδίνο περιλαμβάνονται  όχι μόνο κροίσοι αλλά και γνωστοί επαγγελματίες: δικηγόροι, γιατροί, λογιστές και μεσαία στελέχη τραπεζών.
Τέλος, επικαιροποιείται και μια άλλη λίστα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Βουλγαρία, οι οποίοι δεν εμφανίζουν τα ακίνητά τους στις φορολογικές δηλώσεις τους.
Οψόμεθα...

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις