ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μόντι σε Σαμαρά: Σε στηρίζω, προχώρα σε μεταρρυθμίσεις

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάριο Μόντι στη Ρώμη. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μάλιστα ο ιταλός πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε
την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση.
Και Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και ο Ιταλός ομόλογος του συμφώνησαν πως θα πρέπει ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης να υπάρχει αλληλεγγύη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται γι αυτές που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα.
Μετά τη συνάντηση η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν: «Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συνάντησε σήμερα στη Ρώμη τον Έλληνα ομόλογό του, επ' ευκαιρία της συμμετοχής του στη διεθνή συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ομάδας και των κομμάτων του Κέντρου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συχνών επαφών που οι ηγέτες της ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις.
Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέϊ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:
«Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης».
Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα είχαν επενδύσει πολλά στο ταξίδι της Ρώμης καθώς θα τεθεί εκ νέου στη συνάντηση η πρόταση Μόντι για θωράκιση των τραπεζών του Νότου προκειμένου να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων.
Ένα ακόμη θέμα που αφορά και τις δύο χώρες είναι και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που εντείνεται λόγω της αναταραχής στη Συρία.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει σε γεύμα, όπου θα παραβρεθούν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας Βίκτος Ορμπάν. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου.
Αύριο ο κ.Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο στη θερινή του κατοικία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις