ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Γιατί κ. Βύρωνα;;

Αφιερούται στον διατελέσαντα επί 8ωρον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και αυτοδικαίως απολαμβάνοντα  όλων των σχετικών προνομίων- ευεργετημάτων.
Στον περί τα φθογγικά πάθη ευαίσθητο Βύρωνα, που κάποτε φιλοδόξησε να ηγηθεί της Παρατάξεως και (γιατί όχι;) της Χώρας...
Με τον τρόπο ενός αρχαίου επιγράμματος*
εἴπερ ἴσον γλώττῃ νοῦν, ὦ Βύρων, ἔσχες, οὔποτ' ἂν Ἑλλήνων ἦρξεν Ἀντώνιος ἐκ Καλαμῶν

 Και με τον τρόπο των και φθογγικώς
πτωχευσάντων νεοελλήνων:

Βύρων, Βύρων
με κείμενο λήρον,
στεγνώνεις, ω είρων!,
της γλώσσης το μύρον!
Πελάγη ονείρων
και λάθη "εμπείρων"
σου δίνουν το χείρον, -
αλλοίμονο, Βύρων!

 * οι Αθηναίοι, τιμώντας τον επιφανή συμπολίτη τους ρήτορα, πατριώτη και πολιτικό Δημοσθένη, του έστησαν χάλκινο ανδριάντα, στη βάση του οποίου και έγραψαν το επίγραμμα:
 εἴπερ ἴσην γνώμῃ ῥώμην Δημόσθενες ἔσχες,οὔποτ' ἂν Ἑλλήνων ἦρξεν Ἄρης Μακεδών
δηλαδή: `Δημοσθένη, αν η δύναμή σου ήταν ίση με τη γνώμη σου, ποτέ δεν θα κυριαρχούσε των Ελλήνων ο από τη Μακεδονία πολέμαρχος`.
οπωπητήρ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις