ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καρατόμηση αλά 1789

Για όσους δεν έχουν την "τύχη" να γνωρίζουν, το 1789 είναι το έτος τής περίφημης Γαλλικής Επανάστασης. Αυτό το σύνθημα "ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη", που πολύ συχνά, πολλοί νεόκοποι δημοκράτες μας αρέσκονται να πιπιλίζουν, τότε πρωτοακούσθηκε.
Και όμως, για όποιον έχει μελετήσει ιστορία και δεν αρκείται απλά σε τίτλους, είναι γνωστό ότι εν ονόματι αυτού τού συνθήματος και τής εγκαθιδρυόμενης δημοκρατίας, διεπράχθησαν πάρα πολλά εγκλήματα.
Φαίνεται, πάντως, ότι όλοι αυτοί οι δημοκράτες μας, που αυτοπροσδιορίζονται ως  "προοδευτικοί", ΔΕΝ μελέτησαν την ιστορία τόσο ώστε να μπορέσουν να διδαχθούν. Αρκούνται σε και τους καλύπτει μία απλή
ανάγνωση τίτλων, δεν τους ενδιαφέρει η εμβάθυνση, η πραγματική μελέτη γεγονότων και η συνακόλουθη αποκάλυψη ή και συνειδητοποίηση τών όσων πραγματικά συνέβησαν, η αποκάλυψη τών συναισθημάτων που επικρατούσαν τότε, με τις τότε συνθήκες, την τότε νοοτροπία, ή την τότε ατομική και κοινωνική ηθική.
Βασιζόμενοι, λοιπόν, στα "δημοκρατικά" τους φρονήματα και όντας απλώς αναγνώστες τίτλων τής ιστορίας, θεωρούν εαυτούς νέους δημοκρατικούς μεσσίες που ο λόγος τους δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Αλλά, αυτή και μόνον η στάση τους αποδεικνύει την κενότητά τους, την αντιδημοκρατική τους νοοτροπία και φιλοσοφία.
Γιατί ποιός μορφωμένος, ποιός καλλιεργημένος, ποιός δημοκράτης είναι εκείνος που δεν εφαρμόζει το γνωστό αξίωμα τού διαλόγου και τής ανταλλαγής απόψεων, ενδεχομένως διαφωνώντας με όσα λέγονται, αλλά υπερασπιζόμενος σθεναρά το δικαιώμα να ακουσθούν όλες ανεξαιρέτως οι απόψεις;;
Η Ιστορία μάς διδάσκει πολλές τέτοιες περιπτώσεις το 1789 και όχι μόνον.

Γιατί το αναφέρω;;

Μα για την περίπτωση τής πρωταθλήτριάς μας Βούλας Παπαχρήστου. Τής οποίας το ανέκδοτο (σαχλό, κρύο ή όχι δεν ενδιαφέρει), δεν έχει ΚΑΜΙΑ ρατσιστική χροιά. "Πιάνεται" από την πραγματικότητα τού ιού τού Νείλου στην χώρα μας και απλά λέει ότι τα κουνούπια τού Νείλου δεν θα είχαν πρόβλημα να βρουν τροφή με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.
Διερωτώμαι εάν για τους "δημοκράτες" μας θεωρείται ρατσιστικό να αναφέρεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανοί στην Ελλάδα, ή ότι υπάρχει ο ιός τού Νείλου, ή ότι κυκολοφορούν κουνούπια και σε αυτήν την χώρα.
Αλλά, περισσότερο ευτελής ήταν η συμπεριφορά τής ηγεσίας τής ΕΟΕ, δηλαδή αυτού τού κ. Κούβελου. Ενέδωσε στις πιέσεις ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε τις εντολές τους, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση, χωρίς κάποιο επιχείρημα υπέρ τής πρωταθλήτριας, λες και ήθελε να πληρώσει κάποια γραμμάτια, που έμμεσα στιγμάτιζαν ή στιγματίζουν τη σύζυγό του.
Έτσι, λοιπόν, καρατομήθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Και, χάρη στη δική μας δημοκρατική, προοδευτική, αντιρατσιστική και αντιιμπεριαλιστική συνείδηση, έγινε βούκινο σε όλον τον κόσμο, λες και τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν από το να διαβάζουν με την βοήθεια ακριβοπληρωμένων μεταφραστών, το τί γράφουν οι έλληνες αθλητές στο Facebook ή στο Twitter.
Βεβαίως, η κατάληξη όλου αυτού τού θεάτρου ήταν να αυτογελοιοποιηθούμε για ακόμη μία φορά διεθνώς.

ΣΝΕΒΕΜΠΕΤ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις