ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το Lada μας αποχαιρετά

Το Lada 2107, που ήταν η εξελιγμένη μορφή του Lada 2101 (αντίγραφο του Fiat 124 του έτους 1966), ύστερα από 30 χρόνια παραγωγής του στην Ρωσία, θα σταματήσει την προσεχή εβδομάδα να κατασκευάζεται.
H παραγωγή του Lada άρχισε  το 1982, στην ρωσική βιομηχανική πόλη Togliatti, που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, Palmiro Togliatti, από την AvtoVAZ, με ρυθμό παραγωγής 700.000 οχημάτων, ετησίως. Η μάρκα Lada, «γεννήθηκε» στην Ρωσία
τον Ιούνιο του 1970, και η παραγωγή οχημάτων κάλυπτε τις ανάγκες μόνον της εσωτερικής αγοράς. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το Lada, άρχισε να εξάγεται κυρίως στην δυτική Ευρώπη, ενώ ουδέποτε εισήχθη στην Αμερική.
Έκτοτε παρήχθησαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια οχήματα Lada μοντέλο «Rivas».
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η λέξη «Lada», σημαίνει πλοίο στα αρχαία ρωσικά.  Η AvtoVAZ θα αντικαταστήσει το υπό κατάργηση μοντέλο 2107- Rivas, από τα μοντέλα Kalina, Priora και Granta.
Εξ άλλου, σύντομα θα αρχίσει την παραγωγή και ενός αυτοκινήτου με εξαιρετικά χαμηλό κόστος αγοράς, σε συνεργασία με την Renault, η οποία κατέχει το 25% του κεφαλαίου της AvtoVAZ.
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις