ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΣΟΚ : ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ AIDS ΚΑΤΑ 1240% !!!!!, στους χρήστες ναρκωτικών

Έχουμε γράψει κατά καιρούς, όχι μόνο παραμονές εκλογών, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τους «πάμε» και προβάλλουμε το κοινωνικό έργο τους. Ένας από αυτούς, ο κ. Γιάννης Δαραβίγκας, του οποίου το κοινωνικό, φιλανθρωπικό έργο γνωρίζω και αναγνωρίζω, ασχολείται επίσης με το
πρόβλημα των ναρκωτικών, εδώ και 40 χρόνια.
Σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στον ΟΚΑΝΑ, θέλησα να είμαι παρών, επειδή στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται πολλά και περίεργα για τα διάφορα που συμβαίνουν στον μοναδικό κρατικό φορέα που ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία.
Από την επίσκεψή μου αυτή με τον κ. Γιάννη Δαραβίγκα βγήκαν πολλά «λαυράκια».

Φαίνεται ότι ο υπουργός υγείας, ο κ. Λοβέρδος, κατόρθωσε με τις αχαρακτήριστες αποφάσεις του να διαλύσει και τον ΟΚΑΝΑ, αλλά, το σπουδαιότερο να στερήσει την ελπίδα για όσους χρήστες το επιθυμούν, να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Γιάννη Δαραβίγκα, υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ στην Α΄ Αθηνών :
--Στις λίστες αναμονής για απεξάρτηση με την λήψη μεθαδόνης που χορηγεί ο ΟΚΑΝΑ, υπάρχουν σήμερα 4.000 συνάνθρωποί μας.
--Αντί να επεκταθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, συρρικνώθηκε, με αποτέλεσμα να καταργηθούν 1427 θέσεις θεραπείας.
--Σε όσους τυχερούς είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι μόνο μερικές δεκάδες, παράλληλα με την μεθαδόνη, ως υποκατάστατου της ηρωίνης, χορηγείται και βουπρενορφίνη για διάστημα δυο εβδομάδων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι ανύπαρκτες υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ. Τούτο με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι στον εθισμένο χρήστη που παλεύει να απεξαρτηθεί, αντί το κράτος να του χορηγεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την ιατρικώς ενδεδειγμένη θεραπευτική δόση υποκατάστατου, τον «εφοδιάζει» με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που καλύπτουν τις ανάγκες του για 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι, οι χρήστες έχοντας πολλές δόσεις στην κατοχή τους και μη μπορώντας να αντισταθούν στον πειρασμό, τις πουλούν και στην συνέχεια καταλήγουν στα γνωστά στέκια για να αγοράσουν ηρωίνη.
Και κάτι ακόμα πιό τραγικό. Το αποτέλεσμα της πολιτικής του κ. Λοβέρδου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ήταν η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ AIDS ΚΑΤΑ 1240% !!!!!, στους χρήστες ναρκωτικών.
Αυτά έμαθα χθές από τον κ. Γιάννη Δαραβίγκα, κατά την επίσκεψή μας στον ΟΚΑΝΑ.
Έφυγα από τις εγκαταστάσεις του εθνικού φορέα πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών με ένα βάρος στην συνείδηση και πίκρα στην καρδιά.
Βάρος στην συνείδηση, επειδή δεν φρόντισα να αναδείξω το πρόβλημα νωρίτερα, και πίκρα στην καρδιά επειδή κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί κατέστρεψαν την πατρίδα μου.
Σαλατάκιας
http://greeksaladnews.blogspot.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις