ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τελευταίο «κλικ» για την KODAK

Ίσως όλοι μας, κάποια στιγμή, έχουμε κάποια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μηχανή KODAK, σε φίλμ KODAK, ή και εκτυπώθηκε σε χαρτί KODAK. Η μεγάλη βιομηχανία της φωτογραφίας, υπέβαλλε σήμερα αίτηση πτωχεύσεως στο αρμόδιο δικαστήριο του Manhattan. Στην αίτηση αναφέρεται ότι η KODAK, είχε, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011, ενεργητικό 5,1 δις $ και παθητικό 6,75 δις $.
Η εμπορική αξία της KODAK σήμερα, αποτιμάται
σε 150 εκ. $, ενώ πριν δεκαπέντε χρόνια έφθανε τα 31 δις $
Η KODAK δεν μπόρεσε όμως να προσαρμοστεί στη νέα ψηφιακή τεχνολογία, αν και για ειρωνεία της τύχης εφηύρε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Σήμερα απασχολεί 17.000 εργαζομένους, ενώ μόλις πρίν εννέα χρόνια, απασχολούσε 63.900.
Με την αίτηση πτωχεύσεως, η KODAK φιλοδοξεί να βρεί αγοραστές για τις 1.100 ευρεσιτεχνίες που κατέχει στην ψηφιακή φωτογραφία, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της..
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις