ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Και «ξεχασιάρηδες» και «κωλοτούμπες»...E, κύριε Παπουτσή;

Σωτήρης Ξενάκης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των Ελλήνων Εφοπλιστών και τάχθηκε υπέρ της σύστασης αυτόνομου και ανεξάρτητου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας! Καλή η είδηση ομολογουμένως αλλά ξέχασε να μας πει μια τόση δα μικρή... λεπτομέρεια: Ότι το χιλιοταλαιπωρημένο αυτό υπουργείο υπήρχε -με την ονομασία «Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας»- μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο οπότε το κατήργησε η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου και το ενέταξε στο υπουργείο
«Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας». Η κυβέρνηση της οποία υπήρξε κορυφαίο στέλεχος ο κ. Παπουτσής.

Ξέχασε όμως ο κ. Παπουτσής και μερικές ακόμα... λεπτομέρειες: Κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν και τον Οκτώβριο του 2009 όταν είχε αποφασιστεί η «απορρόφηση» του τότε υπουργείου «Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» στο υπουργείο «Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»!

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2010 το κομμάτι της Ναυτιλίας αυτονομήθηκε εκ νέου και πήρε την ονομασία υπουργείο «Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας» με τη συνέχεια που προαναφέραμε.

Με λίγα λόγια, μέσα σε δυο χρόνια, το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε ...πειραματόζωο . Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ναυτιλία μαζί με τον Τουρισμό είναι οι δύο μόνες πηγές από τις οποίες μπαίνει χρήμα σε αυτή την έρημη χώρα.

Τώρα ο κ. Παπουτσής- ξεχνώντας προφανώς όλα τα προηγούμενα- μας ξαναλέει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να δημιουργηθεί πάλι και να έχει αυτόνομο χαρακτήρα.

Μετά από τόσες «κωλοτούμπες» όμως , ποιος τον πιστεύει κι εκείνον και το κόμμα του;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις