ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Λίγες γραμμές ιστορίας

Με αφορμή την επιστροφή του Βασιλέως Μιχαήλ Α΄ στην Ρουμανία:
Στις 27 Οκτωβρίου (δυο μέρες μετά την ιστορική επάνοδο του Μιχαήλ στα πάτρια εδάφη) συμπληρώνονται 122 χρόνια από τον γάμο του παππού και της γιαγιάς του.
 Όμως ποίων είναι εγγονός ο Βασιλεύς Μιχαήλ; Στις 27 Οκτωβρίου(νέο ημερολόγιο) 1889, η Πριγκίπισσα της Πρωσίας Σοφία Δωροθέα Αλίκη του οίκου Χοεντσόλερν, [θυγατέρα του Πρίγκιπα Διαδόχου Φρειδερίκου της Πρωσίας (μετέπειτα Γερμανού Αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ΄) και της Βικτώριας, Βασιλικής Πριγκιπίσσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη κόρη της Βασιλίσσης Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου], παντρεύτηκε τον τότε Πρίγκιπα Διάδοχο της Ελλάδας Κωνσταντίνο με τον οποίον απέκτησαν έξι παιδιά:
Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ των Ελλήνων (1890-1947),
Βασιλιάς Αλέξανδρος Α΄ των Ελλήνων (1893-1920),
Βασιλομήτωρ Ελένη της Ρουμανίας (1896-1982),

Βασιλιάς Παύλος Α΄ των Ελλήνων (1901-1964),
Πριγκίπισσα Ειρήνη (1904-1974), Δούκισσα της Αόστης,
Πριγκίπισσα Αικατερίνη (1913-2007), Λαίδη Μπράντραμ.
Δυο από τα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Σοφίας ετέλεσαν τους γάμους των με γόνους του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας: Στο Βουκουρέστι στις 27 Φεβρουαρίου 1921 ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Γεώργιος ενυμφεύθη την κόρη του βασιλιά της Ρουμανίας Φερδινάνδου Α’, την Ελισάβετ. Στις 10 Μαρτίου 1921, λίγες μέρες μετά το γάμο του Γεωργίου ο διάδοχος του Ρουμανικού θρόνου ο Κάρολος, ενυμφεύθη στη Μητρόπολη της Αθήνας την αδελφή του Γεωργίου την Ελένη. Γιος του Καρόλου και της Ελένης είναι ο επανελθών Μιχαήλ Α΄, πρώτος εξάδελφος του (τέως Βασιλέως της Ελλάδος) Κωνσταντίνου ΙΓ΄ - εγγονοί αμφότεροι του Κωνσταντίνου ΙΒ΄ του Ελευθερωτού.
οπωπητήρ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις