ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η χρεωκοπία που χθες την έλεγαν «κούρεμα», σήμερα «ελάφρυνση» αύριο θα την ονομάσουν θρίαμβο

Θα γυρίσει κουρεμένος ο ιός της Μαργαρίτας από το Βατερλώ, και θα πανηγυρίζει, όπως μας προϊδεάζουν τα κυβερνητικά γιουσουφάκια της ηλεκτρονικής και έντυπης παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, για την "ελάφρυνση" του χρέους της χώρας μας.
Πριν, μόλις 6 μήνες, όποιος τολμούσε να ψιθυρίσει τις λέξεις «αναδιάρθρωση» ἤ «κούρεμα» χρέους, ήταν εχθρός της Ελλάδος και της τιτανοπασοκικής συμμορίας. Διαβάστε με προσοχή τι έλεγε τον Μάρτιο και Μάϊο του 2011, ο τότε υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2011
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ως προς το ιδιωτικό χρέος κατ’ αρχήν. Κούρεμα.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θεωρείτε εσείς μια λύση, στην οποία πηγαίνει κάποιος και κουρεύει το χρέος 30%, 40%, 50%, και με τη διαδικασία αυτή οδηγεί σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, φοβίζει τους Έλληνες καταθέτες να πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους και στην πράξη βάζει την ελληνική οικονομία σε μια ύφεση του τύπου του -10%, αυτό το θεωρείτε λύση για τη χώρα; Δεν έχετε δει τι έχει γίνει στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες; Είναι λύση αυτό για την Ελλάδα;
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και ποια είναι η λύση;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εμείς λέμε όχι στην αναδιάρθρωση.
Και επαναλάμβανε την Τρίτη 3 Μαΐου
"Και επειδή ακούγονται διάφορα περί αναδιάρθρωσης και ούτω καθ’
εξής. Η αναδιάρθρωση, που είναι το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο
κόσμος, θα ήταν τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε πάρα πολύ μεγάλο κόστος
και δεν θα είχαμε και όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα
απομειωνόταν η περουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε
προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία."
------------------------
Ήρθε όμως το πρώτο κούρεμα στις 21 Ιουλίου στις Βρυξέλλες και τότε οι Παπαβενιζέλοι πανηγύριζαν. Ο ιός της Μαργαρίτας είπε : «Έχουμε επιτέλους ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του χρέους».
Σήμερα, εν όψει του κουρέματος κατά 50%, ξαμολήθηκαν τα θλιβερά ανθρωπάκια που βρίσκονται στην κυβέρνηση, και πανηγυρίζουν ότι δεν πρόκειται ούτε για χρεωκοπία, ούτε για κούρεμα, αλλά για «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους. Η λέξη που πριν λίγους μήνες έστελνε τους τορναδόρους από την Κρήτη, στο εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σήμερα προβάλλεται ως ευλογία. Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν χρεωκοπήσει πολιτικά, έχουν κουρέψει την αξιοπιστία της χώρας και τώρα αποδεικνύεται ότι η ηθική τους είναι ελαφρά έως ανύπαρκτη.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις