ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αντιπροσωπευτικός κόσμος των πολιτικών όρων.

Όλοι οι πολιτικοί της παρούσας ιστορικής στιγμής σου ζητούν να τους κρίνεις με πολιτικούς όρους….Πρόκειται για ένα εφεύρημα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την Δημοκρατία που γνωρίζουμε από την Αρχαία Αθήνα στην οποία τα πρόσωπα και όχι οι αφηρημένες πολιτικές έννοιες έπαιζαν τον σπουδαιότερο ρόλο.
Με αυτό τον τρόπο η άμεση κριτική σου εναντίων κάποιο πολιτικού μεταφέρεται σε ένα υπερβατικό ουδέτερο πεδίο οπού και ο λόγος σου αναγκαστικά παύει να είναι οξύς και δεν μπορεί να αναφερθεί προσωπικά σε κάποιον. Γίνεται
ξύλινος και αφηρημένος .
Έτσι αρχίζεις τα υπονοούμενα, τις μπηχτές, τις κατινιές, τις διαρροές και της υπερβατικές δηλώσεις (τις όποιες οι πολιτικοί συνηθίζουν) χρησιμοποιώντας έναν λόγο “αντιπροσωπευτικό” του τι ακριβώς εννοείς. Ένα λόγο που χρειάζεται ερμηνευτές, σχολιαστές και επεξεργαστές για να γίνει ευρέως κατανοητός. Προφανός μιλάμε για έναν λόγο μιας άλλη εποχής. Μιας εποχής που δεν αλλάξαμε εμείς διότι:
Όταν ξεπουλούν την χώρα σου, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σε οδηγούν στην ανεργία, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σε ξεζουμίζουν, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σε έχουν αλλάξει τα φώτα, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σε έχουν αποκαλέσει τεμπέλη, κηφήνα, κοπρίτη, οπισθοδρομικό, καθυστερημένο, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σε έχουν σακατέψει, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν έχεις χάσει το μαγαζί σου, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν έχεις εξευτελιστεί στον περίγυρο σου,είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σου παίρνουν να λεφτά απο την τσέπη, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν τα παιδιά σου δεν έχουν μέλλον, είναι με πολιτικούς όρους;
Όταν σου έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω και ενώ σου έρχεται να βρίσεις, να ουρλιάξεις, να φωνάξεις, σου ζητείται να το κανείς με πολιτικούς όρους εντάσσοντας σε σε ένα βολικό για αυτούς πεδίο συμπεριφορά όπου σε βγάζουν απο το συναίσθημα και την ένταση και σε ακυρώνουν.
Και όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε με πολιτικούς όρους. Για τίποτα από τα παραπάνω δεν ρωτήθηκες ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος Έλληνας. Δεν υπάρχει καμιά καταγεγραμμένη πλειοψηφία που να τα στηρίζει, πάρα μόνο εκείνη που έχει κρυφτεί μέσα στο αντιπροσωπευτικό κόσμο των πολιτικών όρων.
Και όμως φίλε μου η προσωπική σου σχέση με τον πολιτικό, κάνει την Δημοκρατία μας πιο άμεση. Για αυτό όλοι οι πολιτικοί θέλουν να έχουν προσωπική σχέση μαζί σου. Η προσωπική σου κριτική κάνει την Δημοκρατία άμεση.
Η προσωπική σου θαραλέα κριτική είναι κατάκτηση. Ο Αντιπροσωπευτικός κόσμος των πολιτικών όρων με την κριτική σου σπάει, δίνοντας την θέση σε μια “βαθιά” δημοκρατική σχέση άμεσης συνεννόησης όπου η δημοκρατία εξασκείται παντού άμεσα και επι τόπου!
Βεβαίως στις μέρες μας η αντιπροσωπευτική βάλλεται πανταχόθεν και αμύνεται. Έτσι είναι πιθανών κάποιος χτιστός μπει ανάμεσα σε ένα και στο δημοκρατικό σου δικαίωμα και σε πλακώσει στις γρήγορες όμως θα το κάνει με πολιτικούς όρους καθώς θα «αντιπροσωπεύει» κάποιον…
Υπάρχει θέμα
http://papaioannou.wordpress.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις