ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το διαρκές blitzkrieg Βενιζέλου στον Παπανδρέου

Από τον κ. Βασίλη Μπόνιο
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η Πρωτοχρονιά του2012, δεν θα βρει τον σημερινό πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Σήμερα, μέσα Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο ακούγεται μοιάζει με θεωρίας συνομωσίας, μόνο που τα γεγονότα εκεί μας οδηγούν.
Για να δούμε πιο προσεχτικά τι συνέβη το τελευταίο διάστημα ξεκινώντας από εκείνο το απόγευμα που ο Παπανδρέου υπέβαλλε την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά.
Η πολυσχιδής Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινώνησε πανικόβλητη με τις δυνάμεις ψυχολογικής στήριξης του ΓΑΠ -αδέλφια, «προεδρικούς» από το
χρονοντούλαπο της ιστορίας και σκληρούς κομματικούς.
Μέσα στο χαμό, όπως ήταν φυσικό ο Βενιζέλος που δεν έχανε ευκαιρία να πριονίσει τον Παπακωνσταντίνου άδραξε τη στιγμή και το υπ. Οικονομικών.
«Έπαιξα το πολιτικό μου κεφάλαιο για να σε σώσω, μου χρωστάς…», θα επαναλάμβανε από τότε σε κάθε ευκαιρία στον σαστισμένο πρωθυπουργό.
Έναν πρωθυπουργό που ζει στη σκιά του Βενιζέλου όλο αυτό το διάστημα, αναζητώντας τρόπους να του την σπάει σε κάθε ευκαιρία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη συνδιάσκεψη του Γιώργου με τους Μέρκελ και Σαρκοζί. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Βενιζέλο να μην είναι παρόν στη επικοινωνία του με τους δύο ηγέτες.
Φυσικά ο Βενιζέλος δεν θα το άφηνε αυτό αναπάντητο: Χωρίς να ενημερώσει το Μαξίμου, ανακοίνωσε διπλασιασμό στο χαράτσι των ακινήτων με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η κόλαση αγανάκτησης των πολιτών.
Είχε προηγηθεί ο προκλητικός τσαμπουκάς του Βενιζέλου απέναντι στη Τρόικα με τις γνωστές συνέπειες.
Και τις δύο «πρωτοβουλίες» του ανεξέλεγκτου υπ. Οικονομικών τις πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός εκ των υστέρων. Ακόμη και για τον καυγά με την Τρόικα ο Βενιζέλος τον κοινοποίησε στον αργόσυρτο Παπανδρέου, εκ των υστέρων.
Τόσο καλές είναι οι σχέσεις των δύο ανδρών.
Κάτω από τη μπότα του Βενιζέλου, που προκαλεί διαρκώς τη κοινωνία και κάνει ότι μπορεί για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο λαομίσητο, στενάζουν και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης με 3 εξαιρέσεις: Τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Ραγκούση.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι κάτι αντίστοιχο με τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Έχοντας την καλή μαρτυρία των Αμερικανών από την συνεργασία του για την υπόθεση της «17Ν», διαπίστωσε πώς για να γίνει πρωθυπουργός θα πρέπει να κερδίσει τους Γερμανούς.
Έτσι ο Μιχάλης που είναι πανέξυπνος και γεννημένος για την πολιτική ξημεροβραδιάζεται με τον Ράϊχενμπαχ, τον Ρέσλερ και ότι ελληνογερμανικό κινείται στην επικράτεια. Μάλιστα όλα αυτό το διάστημα οικοδομεί το διεθνές πολιτικό προφίλ του, δίχως την καθημερινή φθορά που εισπράττει ο ανακόλουθος Βενιζέλος με τα διαρκή ψεύδη.
Ο Χρυσοχοΐδης δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για τον Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2012.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τώρα, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου, πολύ σωστά αυτονομήθηκε μια και η επικοινωνία του με την Τρόικα είναι άριστη από την εποχή που ως υπ. Εργασίας συνομιλούσε μαζί τους. Ο ίδιος δείχνει να θέλει ν απεμπλακεί και από το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ εξ ου και οι δηλώσεις του για τους αχρείαστους δημοσίους υπαλλήλους. Η ατάκα του για την μπλόφα με αποδέκτη τον Βενιζέλο ήταν ενδεικτική των προθέσεών του.
Ο Γιάννης Ραγκούσηςτ ώρα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φαντασθεί το ΠΑΣΟΚ στο έλεος του Βενιζέλου. Η ανεξήγητη κίνηση Παπανδρέου (εμπίπτει στην δικαιοδοσία ταλαντούχου ψυχαναλυτή) να τον μετακινήσει από το υπ. Εσωτερικών, δεν έκαμψε το πάθος του για μεταρρυθμίσεις και απογαλακτισμό με το σκοτεινό κόσμο της μεταπολίτευσης. Η αποφασιστικότητά του στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στη πάταξη της διαφθοράς, όπου κι αν τη συνάντησε, χαρακτηρίζουν την ως τώρα κυβερνητική διαδρομή του.
Ρόλο-κλειδί στις εσωκομματικές εξελίξεις επιφυλάσσει η ιστορία και στον σημερινό Γραμματέα του Κινήματος Μιχ. Καρχιμάκη.
Ο Γραμματέας με το βαρύ «αρχείο» και τους χιλιάδες φακέλους που έχει στη διάθεσή του αποτελεί το γέφυρα ανάμεσα στο παλαιό βαθύ ΠΑΣΟΚ και το νέο. Δύσκολα θα εκλεγεί κάποιος στην ηγεσία του Κινήματος χωρίς τη στήριξη του Καρχιμάκη, πόσο μάλλον με τον κρητικό αντίπαλο.
Τώρα γιατί τα γράφουμε όλα αυτά μια και ο Παπανδρέου επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013;
Για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ο ίδιος ο Παπανδρέου μοιάζει ήδη παραιτημένος και δεύτερον ο Αντώνης Σαμαράς αύριο και μεθαύριο στη ΔΕΘ, δεν έχει περιθώρια να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Η ομιχλώδης αντιπολιτευτική γραμμή σε συνδυασμό με την φημολογία ότι τάχει κάνει πλακάκια με τη κυβέρνηση και την «πρόσληψη» του Ανδρέα Ψυχάρη στο επιτελείο, δημιουργούν μια εικόνα τραβεστί ΝΔ-SATURN.
E, δεν του μένει παρά να δείξει πιο σκληρός από τον Τσακ Νόρις και να ζητήσει εκλογές πριν, οι Αγανακτισμένοι με την παθητικότητά του νεοδημοκράτες, φέρουν πίσω τον Καραμανλή!
Σ’ αυτή τη πρόκληση είναι πολύ πιθανό ο Παπανδρέου ν’ απαντήσει και να πάμε σε εκλογές στις 13 Νοεμβρίου…
http://www.kourdistoportocali.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις