ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Άκουγα στο ραδιόφωνο και διάβαζα στο διαδίκτυο ότι ο υπουργός μάς απειλούσε λέγοντας «Προσέξτε γιατί θα φύγουμε». Δεν πίστευα ότι εκτόξευσε εναντίον μας τέτοια πύρινη απειλή. Έτσι, αναγκάσθηκα να αγοράσω τη RealNews της 17.07.2011 για να απολαύσω τον γίγαντα της πολιτικής σκηνής. Ναι, αυτόν που κομπάζει πως ό,τι του ανέθεσαν το έφερε εις πέρας [όσο βρώμικο και αν ήταν, συμπληρώνω εγώ].
Η συνέντευξη βαρετή, όπως όλων των πολιτικών που..λένε πάρα πολλά και ανούσια πράγματα επί παντός επιστητού.
Μόνο δύο φράσεις τράβηξαν την προσοχή μου:
Η πρώτη «.. όταν ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος , τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό; Να φύγουμε, να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι
άλλοι …. Να δούμε, θα τα κάνουν καλύτερα; Και θέλω να ξέρω, αν φύγουμε εμείς σήμερα, αν εμείς λέγαμε σήμερα ότι φεύγουμε, αν κάναμε ό,τι έκανε η νέα Δημοκρατία το 2009, ο κόσμος, οι πολίτες που σήμερα διαμαρτύρονται θα ένιωθαν απόγνωση ή όχι;…».
Δεν κατάλαβα πως με τη φράση αυτή μας απειλούσε ότι θα φύγουν, μολονότι επαίρομαι ότι γνωρίζω καλά ελληνικά. Εκτός και ο υπουργός και οι λοιποί αναγνώστες της συνέντευξης γνωρίζουν καλλίτερα ελληνικά από εμένα. Σιγά μην αφήσουν την καρέκλα σκέφτηκα. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι για μία ακόμη φορά είπε ο υπουργός μας ότι ο Καραμανλής απέδρασε το 2009. Πράγμα χιλιοειπωμένο, αφού η ΝΔ δεν φρόντισε εξ αρχής να τους κόψει τον βήχα μαχαίρι.
Βεβαίως, η πρασινοσκουφίτσα που πήρε τη συνέντευξη δεν ρώτησε τον κ. υπουργό τα εξής απλά που θα ρωτούσε οποιοσδήποτε απλός πολίτης
«Το κόμμα σας δεν ζητούσε επιμόνως εκλογές πριν συμπληρωθούν 12 μήνες από τις εκλογές του 2007; Το κόμμα σας δεν επεδίωξε τις εκλογές λέγοντας ήδη από την άνοιξη του 2009 ότι δεν θα ψηφίσει τον Παπούλια ως Πρόεδρο, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο του 2010; Ε, λοιπόν είχατε τις εκλογές που θέλατε τον Οκτώβριο του 2009, τις οποίες και κερδίσατε. Γιατί, λοιπόν, τώρα λέτε ότι ο Καραμανλής απέδρασε προ των ευθυνών του; Αν δεν προχωρούσε ο Καραμανλής σε εκλογές το 2009, θα διεξάγονταν εκλογές τον Μάρτιο του 2010, επειδή εσείς θα τις είχατε προκαλέσει προώρως; Τι θα λέγατε τότε; Ότι ο Καραμανλής απέδρασε χάνοντας τις εκλογές, τις οποίες σεις θα είχατε προκαλέσει; Επίσης, έχει πλέον αποδειχθεί ότι γνωρίζατε άριστα την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως την ήξερε και ο Καραμανλής. Γιατί, λοιπόν, λέγατε ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ μετά τις εκλογές είπατε ότι «δεν υπάρχει σάλιο;».
Ρητορικές ερωτήσεις, στις οποίες ο κ. Λοβέρδος θα είχε κάποιες μπουρδολογίες να αραδιάσει εις απάντηση. Ουδόλως αμφιβάλλω περί αυτού. Αυτές, όμως, οι ερωτήσεις θα είχαν θέσει, τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, για να τελειώνει αυτή η καραμέλα της απόδρασης.
Η δεύτερη: «Επιτέλους, μετά από 20 μήνες αποκτήσαμε Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία παράγει και πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα.»
Δηλαδή τί κάνατε 50 υπουργοί επί 20 μήνες χωρίς Κυβερνητική Επιτροπή; Μπρίκια κολλάγατε μαζί με την τρόικα; Και τώρα που «ανακαλύψατε» την Κυβερνητική Επιτροπή, μόνιμο όργανο όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, τι καταφέρατε; Να στείλετε π.χ. τους ταξιτζήδες σε απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου; Λέτε κ. Λοβέρδε μου να μη ζούσαμε τα καθεστωτικά έκτροπα της 29.06.2011, αν υπήρχε έκτοτε αυτή η περίφημη Κυβερνητική Επιτροπή; Μήπως και σεις «εκτίετε ποινήν», όπως είχε δηλώσει από βήματος της Βουλής ένας άλλος υποφέρων για χάρη του λαού πολιτικός ογκόλιθος ονόματι Βύρων Πολύδωρας; Αν έτσι νοιώθετε, αδειάστε μας τη γωνιά με τις κλάψες σας. Σοβαρευτείτε!
Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_8086.html

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις