Μάς έκανες παγκοσμίως ρεζίλι, Ανθύπατε!
Ότι το 2011 επρόκειτο να διενεργηθεί Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών ήταν γνωστό (πασίγνωστο) εδώ και χρόνια;
Ή μήπως ενέσκηψε αιφνιδίως, όπως, ας πούμε, θα προέκυπτε μια θεομηνία ή μια τροχαία τραγωδία ή μια πρόσκρουση σε παγόβουνο (για να θυμηθούμε και τον «Τιτανικό» του πολυχρονεμένου μας) ή -για να αναφερθεί και κάτι πιο ευχάριστο- μια επιτυχία σε τυχηρό παίγνιο, από τα πολλά που ευδοκιμούν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;
Δεδομένου ότι οι προηγούμενες Γενικές Απογραφές διεξήχθησαν (μεταπολεμικά) τακτικότατα, ανά δεκαετία, ήγουν το 1951, το 1961, το 1971, το 1981, το 1991 και το 2001, όλοι ανέμεναν μετά βεβαιότητος ότι το σωτήριον έτος 2011 θα ήτο έτος Απογραφής, και προς τούτο βεβαίως έπρεπε να εξέλθει «δόγμα παρά Καίσαρος Αυγούστου απογράφεσθαι πάσαν» την Ελλάδα.
Και πότε έπρεπε να εξέλθει το «δόγμα»; Πότε έπρεπε να καθοριστεί και να δημοσιοποιηθεί το νομικό πλαίσιο της Απογραφής; Σε οποιοδήποτε Κράτος του κόσμου και σε οποιαδήποτε εποχή της ιστορίας αυτό θα είχε γίνει εγκαίρως. Σε οποιοδήποτε; Όχι βέβαια; Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, η υποχρέωση της διενέργειας Απογραφής κατέλαβε εξαπίνης τις θλιβερές μαριονέτες που φέρουν το όνομα «Κυβέρνηση του Μνημονίου».
Για το Γιωργακιστάν (στο οποίο έχει μεταλλαχθεί η ελληνική πολιτεία), η Απογραφή του 2011 αποτέλεσε «εξαιρετικά επείγουσα, απρόβλεπτη και επιτακτική ανάγκη»!!!
Είναι εξωφρενικό, αλλά η Απογραφή διενεργήθηκε βάσει «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» (δημοσιευθείσης στο υπ’ αριθμ. 106 φύλλο του Α΄ τεύχους της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της 9ης Μαΐου 2011). Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με το άρθρο 44 § 1 του Συντάγματος, εκδίδεται, από τον πάντα πρόθυμο Ρυθμιστή του Πολιτεύματος, «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Υπό ομαλές συνθήκες η κρίση περί του αν η διενέργεια της Απογραφής εντάσσεται σ’ αυτές τις «περιπτώσεις» θα μπορούσε να αξιολογεί αντιληπτικές ικανότητες, και, κατά περίπτωση, να απονέμει συντάξεις (διανοητικής) αναπηρίας. Υπό τις παρούσες συνθήκες της υποτέλειας, ή μάλλον της εθελοδουλείας, αποτελεί πολύτιμο προσόν (η έλλειψη της κρίσεως).
Η συγκεκριμένη Πράξη, - μνημείον (τουλάχιστον) υποκρισίας, ορίζει στο άρθρο 1 «η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) να διεξαχθεί από 10-5-2011 έως 24-5-2011, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 9η Μαΐου 2011». Δηλαδή, κυριολεκτικά την παραμονή ενάρξεως της 15ημέρου Απογραφής υπεγράφη, εδημοσιεύθη και εκυκλοφορήθη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου… - οποία ταχύτης για τα ραγκουσιανά σαλιγκάρια!).
Επισήμως θα προβληθεί η «δικαιολογία» ότι η Απογραφή είχε προσδιορισθεί για τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, αλλά μια Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέβαλε την μετατόπισή της. Όμως αυτά αποτελούν φτηνές προφάσεις εν αμαρτίαις. Κανείς και τίποτε δεν εμπόδιζε τους «αρμοδίους» να προετοιμαστούν εγκαίρως – τόσον εγκαίρως, ώστε να υπάρχει άφθονος διαθέσιμος χρόνος ακόμη και για την αντιμετώπιση τυχόν τυπικών ή και ουσιαστικών εμπλοκών. Κανείς και τίποτε δεν εμπόδιζε την Κυβέρνηση (εδώ γελάνε!) να ρυθμίσει τα πάντα με τυπικό Νόμο, ώστε να δοξαστούν οι γεωργοπαπανδρεϊκές «αρχές» της διαύγειας και της διαφάνειας, και να αποφευχθεί η επιλογή της άρον-άρον «λύσης» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Κανείς; Και τίποτε; Όταν αρχίσουν να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της Απογραφής θα φανεί αν αυτό το αλαλούμ οφείλεται σε ραθυμία, σε βλακεία, σε υποκρισία, σε πονηρία, σε θράσος, ή σε συνδυασμό όλων αυτών…
οπωπητήρ
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις