ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ : ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ….

Ο κ. Παπανδρέου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει έστω μερικούς μήνες ακόμη στο τιμόνι του Τιτανικού, και με πρόσχημα την «σωτηρία της Ελλάδος»,  ζητά  την συναίνεση των πολιτικών αρχηγών για να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει ώστε να τηρήσει το «συμβόλαιό» του με την τρόϊκα. Ο κ. Παπανδρέου επιδεικνύει ανεξήγητη αλλά και ύποπτη «ευαισθησία» για την τήρηση του μνημονιακού συμβολαίου. Αντιθέτως,  η αθέτηση από τον κ. Παπανδρέου του συμβολαίου με τους Έλληνες πολίτες, έχει γίνει πιά νούμερο σε επιθεωρήσεις και ήχος κλήσεως στα κινητά τηλέφωνα. «Λεφτά υπάρχουν»  ακούμε και δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάμε ἤ να κλαίμε.Με δεδομένη την θλιβερή κατάσταση αυτή, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, άρχισαν τώρα να εμφανίζουν στην πρόθεση ψήφου,  ίδια ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο σκοπός είναι προφανής. Προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και ότι οι Έλληνες πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα της συγκυβερνήσεως, άρα και της συναινέσεως.
Όλα αυτά συμβαίνουν την παραμονή των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς,  για να τους ζητήσει συναίνεση στην λήψη και νέων μέτρων που κρίθηκαν αναγκαία από την τρόϊκα, εξ αιτίας της ανικανότητος αλλά και  της χαοτικής πολιτικής που σκοπίμως εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  
Οι δανειστές μας θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, από την επένδυση :  ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Επειδή λοιπόν οι δανειστές μας θεωρούν ότι το χαρτί Παπανδρέου έχει καεί, προσβλέπουν σε συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και τις πολιτικές δυνάμεις που θα βρεθούν στην κυβέρνηση της χώρας, την επομένη των εκλογών, που η ημερομηνία τους έχει ήδη αποφασιστεί.
Για τον κ. Παπανδρέου δεν έχει να πει κανείς πολλά. Ανέλαβε, έναντι διαφόρων ανταλλαγμάτων, να μας οδηγήσει στον άσκοπο τοκογλυφικό δανεισμό. Τώρα, οι «φίλοι» του, τον αντιμετωπίζουν ως στυμμένη λεμονόκουπα και του τράβηξαν το χαλί της γενικής γραμματείας του ΟΗΕ κάτω από τα πόδια.  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ..
Παλαιότερα ο  Ανδρέας Παπανδρέου παρέμενε πρωθυπουργός χάρη στο «Τσοβόλα δώστα όλα».
Σήμερα  η τρόϊκα, δια στόματος υιού Παπανδρέου, ζητεί από τον κ. Σαμαρά «γῆν καί ὕδωρ», για να εκλεγεί πρωθυπουργός. 
Ευτυχώς για όλους τους πολίτες, με εξαίρεση εκείνους που φέρουν πράσινες παρωπίδες και τους άλλους που σιτίζονται με πρασινάδα, έχει γίνει σαφές ότι ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στην καταστροφή.
Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως θα είναι κατάπτυστοι, αν συναινέσουν έστω και σε μια λέξη από αυτά που θα τους προτείνει ο κ. Παπανδρέου διότι
** εκείνος που μας ενέπλεξε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στην σημερινή περιπέτεια, ας τα βγάλει λοιπόν πέρα μόνος του. Αν πάλι δεν μπορεί και έχει ίχνος αξιοπρεπείας, ας ζητήσει συγγνώμη και να πάει σπίτι του, όπου θα μπορεί να στοχάζεται όλη την ημέρα.
** οι αρχηγοί των κομμάτων και αποκομμάτων της Βουλής, δεν έχουν την παραμικρή  λαϊκή νομιμοποίηση από τους Έλληνες, να συμφωνήσουν στην ελάχιστη έστω, επιδείνωση  της ήδη δραματικής οικονομικής καταστάσεώς τους.
**ειδικώς ο κ. Σαμαράς εάν συναινέσει στο παραμικρό, δύο τινά θα συμβούν. Το πρώτο ενδεχόμενο, που μοιάζει εντούτοις απίθανο, είναι να περιοριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στον σημερινό ρόλο του και να παρουσιάζει σε συνέχειες, μια φορά το χρόνο, τις προτάσεις του στο Ζάππειο.  Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και να καταντήσει  ένα πιστό μνημονιακό αντίγραφο   του κ. Παπανδρέου, με ότι τούτο συνεπάγεται για την χώρα και για τον ίδιο. Η Ελλάς όμως δεν έχει ανάγκη από έναν  κακό Παπανδρέου στην θέση του κάκιστου Παπανδρέου.
Έχω την αίσθηση ότι οι Έλληνες μπορούμε να  σφίξουμε τα δόντια, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο  μέχρι ο κ. Παπανδρέου  να ολοκληρώσει το συμβόλαιο θανάτου της χώρας που έχει αναλάβει.  Και πριν, έτσι από το πουθενά, οι πολίτες πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, που θα σημαίνουν δάκρυα και αίμα, σύσσωμη η αντιπολίτευση που εκφράζει την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, πρέπει να κάνει το αυτονόητο : Συναίνεση σε ένα και μόνο σημείο : ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και οι παρεούλα του. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε  και δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις