ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Περί εμβολίων γενικώς και φιλοτιμίας

Τι να σου κάνει ένα απλό εμβόλιο το οποίο επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για να φέρει στο φιλότιμο όλους τους Έλληνες ώστε να φοράνε μάσκες, να μην συνωστίζονται και να πλένουν τα χέρια τους, όταν υπάρχουν ανάμεσά τους πολλές άλλες «εστίες μόλυνσης» με φορείς από τον πολιτικό κόσμο, την δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε., που έχουν άμεση ανάγκη από τα εμβόλια κατά της αλαζονείας, της διαπλοκής, του τσανακογλυφτισμού και κυρίως εκείνο για την ενίσχυση της προ πολλού απωλεσθείσας αξιοπρέπειάς τους.

Πέμπτη βράδυ, γύρω στις 11, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο που τον χάνεις, που τον βρίσκεις σε κάποιο τηλεπαράθυρο, Άδωνις Γεωργιάδης, ομιλεί επί παντός επιστητού, για τον κορωνοϊό, την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, την συμφωνία με την Αίγυπτο και πάει λέγοντας. Κάποια στιγμή ένας βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του ζήτησε να σχολιάσει τον ανασχηματισμό και την «υποβάθμισή» του με την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του, εκείνων της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Και ο Άδωνις τον αποστόμωσε: «είμαι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Θαρρώ πως ο συμπαθής Άδωνις, χρειάζεται επειγόντως διπλή δόση εμβολίων φιλοτιμίας και αξιοπρέπειας.

Πόσες ενισχυμένες δόσεις εμβολίου κατά της διαπλοκής να προτείνει κανείς για μια δικαστικό της οποίας ενώ ο σύζυγός της εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, σε σκάνδαλο, κατηγορεί την συνάδελφό της που ερευνά το συγκεκριμένο σκάνδαλο και μάλιστα για τις «υπηρεσίες» της αυτές προάγεται στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα μέσα ενημέρωσης, εδώ η κατάσταση είναι απελπιστική. Ούτε φάρμακα ούτε εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν. Ίσως πολλαπλές λοβοτομές για την κακώς πλέον αποκαλούμενη τέταρτη εξουσία αφού η διαπίδυση με την πολιτική τα έχει αναγορεύσει τα Μ.Μ.Ε. σε primus inter pares νομείς της εξουσίας αλλά και σε αμφίδρομο εκτελεστικό βραχίονα λήψης και επιβολής εντολών. Ο καθημερινός εμετικός λιβανωτός προς την εξουσία αλλά και οι ατέλειωτες ώρες προπαγανδισμένης ενημέρωσης, μας αναγκάζουν να παρακολουθούμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες τον εξευτελισμό της προσωπικότητας μιας ηλικιωμένης κυρίας η οποία επειδή δεν φορούσε μάσκα στο λεωφορείο, αναγκάστηκε από τους αστυνομικούς, σχεδόν βιαίως να κατέβει και της επέβαλαν πρόστιμο που γράφτηκε πάνω στο καπό ενός περιπολικού. Και όλα αυτά επειδή «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», κατά το γνωστό μότο της εποχής των συνταγματαρχών που μας κάνει να συλλογιόμαστε πως οι καιροί αλλάζουν, τα πρόσωπα αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν μόνο η εξουσία και οι πρακτικές της παραμένουν ίδιες και απαράλλαχτες. Όσο για τα εμβόλια, δεν μας χρειάζονται διότι φιλοτιμίαν διαθέτουμε, ενώ παράλληλα έχουμε αποκτήσει, δυστυχώς, την ανοσία της αγέλης και την ανοησία του κοπαδιού, σε όλες τις μολύνσεις που προκαλούνται από τις χρόνιες ασθένειες του δημοσίου βίου της χώρας.

Δημήτρης Μακρής

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις