ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Πέφτουν ένα-ένα τα οχυρά

Του Μανώλη Κοττάκη

Θα επιχειρήσω να αλλάξω σήμερα το επίπεδο της ανάγνωσης των νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το Μάτι. Διότι η πρώτη, η προφανής, αυτή που εμφανίζει τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής ωμώς παρεμβαίνοντα στο έργο του πραγματογνώμονα που επρόκειτο να αποδώσει ευθύνες σε ανωτέρους του, σε πολιτικούς, σε άλλους, είναι εκ των ουκ άνευ.
Δικαίως αγανακτούμε. Θέλω όμως να θυμίσω ότι οι δύο αξιωματικοί δεν ήταν πολιτικά στελέχη κόμματος. Ήταν «βαριά» στελέχη πρώτης γραμμής του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο ανήκει στα Σώματα Ασφαλείας. Ομιλούμε για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Ομιλούμε για ένα από τα πλέον ιστορικά και συντηρητικά σώματα εντός των οποίων επικρατούν συνήθως «πατριωτικές απόψεις». Εντός των οποίων επικρατούν βαθιά εμπεδωμένες απόψεις για την έννοια του καθήκοντος, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, δημόσιας ιδιωτικής.
Είναι βαθύ κράτος η Πυροσβεστική μαζί βεβαίως με την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, και τις Ένοπλες
Δυνάμεις. Οι δυνάμεις της είναι άλλωστε συγκεντρωμένες σε εγκαταστάσεις πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Τόσο κοντά στην εξουσία. Όταν λοιπόν διαβάζω διάλογο μεταξύ του Αρχηγού και πραγματογνώμονα επιπυραγού που διόρισε η δικαιοσύνη από τον οποίο προκύπτει ότι:
-ο κατώτερος ιεραρχικώς αξιωματικός ηχογραφεί ανώτερο του επειδή δεν του έχει ίχνος εμπιστοσύνης
-ο ανώτερος φέρεται να τον προειδοποιεί ότι η τιμωρία των ανυπάκουων αξιωματικών είναι να αφήνονται αβοήθητοι στο έλεος του Θεού να κατασβέσουν φωτιές χωρίς εναέρια μέσα
– ο ανώτερος ομολογεί ότι η προτεραιότητα του δεν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά η χρήση της ανθρώπινης ζωής για την εκκαθάριση λογαριασμών μεταξύ αξιωματικών
– ο ανώτερος εξηγεί στον κατώτερο ότι θα προσλάβει τρεις δικηγόρους για να τον εξοντώσουν αν του καταλογίσει ευθύνες, τότε να με συγχωρείτε !
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με κάτι βαθύτερο: Με το σάπισμα του σκληρού πυρήνα του κράτους. Με την υιοθέτηση της μεθόδου της συγκάλυψης ευθυνών με ευθείες απειλές. Εδώ ανακαλύπτουμε ότι πυροσβέστες γίνονταν Νέρωνες! Εδώ βλέπουμε πυροσβέστες που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή των συναδέλφων τους και των συμπολιτών τους.
Εδώ μαθαίνουμε ότι το θράσος εγκαταστάθηκε μέσα στο κράτος και έγινε μοτίβο συμπεριφοράς. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι σημασία δεν έχει αν φταις αλλά αν έχεις την ισχύ το συγκαλύψεις: Mάτι είναι αυτό, Καλογρίτσας είναι αυτός, σκάνδαλο Novartis είναι αυτό; Σφραγίζονται ή γίνεται απόπειρα να σφραγιστούν στόματα.
Χθες ο επιπυραγός Λότσιος σήμερα η εισαγγελεύς Τουλουπάκη αύριο ποιος ξέρει; Εδώ ανακαλύπτουμε τέλος ότι ο κυνισμός εγκαταστάθηκε μέσα στο κράτος: Η σκέψη ότι μπορεί να είναι κανείς «εγκληματίας» ή να προκαλεί βλάβη στον δημόσιο συμφέρον σε καιρός ειρήνης χωρίς συνέπειες ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΛΕΟΝ.
Είναι η επικρατούσα «θρησκεία». Εδώ εν τέλει έχουμε να κάνουμε μια μια βαριά άρρωστη χώρα! Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αλλοιώσει τόσο πολύ τις συνειδήσεις εντίμων συντηρητικών αξιωματικών και αν κατάφερε να μετατρέψει μόνος ανθρώπους που φορούν το εθνόσημο σε ανεύθυνους λειτουργούς τότε εδώ κάτι πολύ λάθος γίνεται.
Και προκύπτει βεβαίως μέγα θέμα: Το κράτος εάλω. Το κράτος, τρύπιο. Το κράτος παραδεδομένο. Χθες στον ΣΥΡΙΖΑ αύριο σε κάποιον ξένο πράκτορα, μεθαύριο σε κάποιον επιχειρηματία νταβαντζή. Αν πέφτουν με τόση ευκολία τα οχυρά, οι γραμμές άμυνας του συστήματος μέσα στην Πυροσβεστική, στην Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, στον σκληρό πυρήνα του κράτους γενικότερα, αν οι μπολσεβίκοι κάμπτουν τόσο εύκολα τις συνειδήσεις, και αν διορίζονται σε κομβικές θέσεις του κράτους καιροσκόποι με εντελώς μειωμένες αντιστάσεις τότε η ευθύνη είναι πολύ ευρύτερη. Δεν ανήκει μόνο στους μπολσεβίκους.
Θυμίζω μάλιστα ότι ο πρώτος που τα έβαλε με την Πυροσβεστική και την χαρακτήρισε -Αύγουστος του 2017- «στρεβλό σώμα» εντός του οποίου λειτουργούν κυκλώματα ήταν ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2018 αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ηγεσίας και αξιωματικών (όπως τα διπλά βιβλία) με συνομιλίες και εντολές, οι οποίες δεν καταγράφονταν. Εδώ λοιπόν μιλάμε για βαθιά και μακρά σήψη. Για αυτονομημένα μαγαζιά. Για παρέες. Όχι για συντεταγμένη πολιτεία.
Αν υπήρχαν αναστήματα σαν του ηρωικού επιπυραγού πραγματογνώμονα δεν θα είχαμε φθάσει έως εδώ. Κανείς ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να κάμψει ορκισμένους πίστη στο καθήκον αξιωματικούς. Θα έβρισκε τοίχο. Το αυτό ισχύει για την ακόμη θεωρητικώς αρτιοσκληρικότερη ΕΛΑΣ.
Ο κοριός της ΕΥΠ της δικογραφίας των 70.000 σελίδων συνέλαβε αστυνομικούς να κάνουν αδιανόητα πράγματα παρέα με δικαστές και πολιτικούς. Ακόμη και να αποπειρώνται να μετατρέψουν το κυλικείο της Βουλής των Ελλήνων σε πλυντήρια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του οργανωμένου εγκλήματος.
Λυπάμαι αυτό δεν είναι χώρα και φοβάμαι πως θα το ξαναβρούμε σύντομα μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελιπεν. Οι μαφίες εντός του κράτους όχι.

πηγή: https://olympia.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις