ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ακόμη πιο βαθύ αναδείχθηκε στη Μαδρίτη το ρήγμα μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ.

Ούτε η διαχρονική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πατριάρχη της ελληνικής κεντροδεξιάς, «έξω πάμε καλά» δεν ίσχυσε στην περίπτωση των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ. στη Μαδρίτη, όπου στο διήμερο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρήγμα μεταξύ τους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε την εικόνα μιας διχασμένης ομάδας που οδεύει στην εκλογική αναμέτρηση της 22ας Νοεμβρίου με
πολλά παρασκηνιακά και δημόσια κτυπήματα, ενώ είναι εμφανής η ψυχολογική και όχι μόνο πολιτική απόσταση που χωρίζει τους υποψηφίους.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που βρέθηκαν στην Ισπανική πρωτεύουσα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν πήγε λόγω ίωσης και πυρετού, όπως επισήμως μεταδόθηκε από το γραφείο του, ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα και ενίσχυσαν την άποψη περί «ξένων στην ίδια πόλη».
Ο κ. Γεωργιάδης το είπε ευθέως και το ανέδειξε αρχικά με ένα tweet, σημειώνοντας πως η πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΕΛΚ όλοι οι υποψήφιοι ήταν απλά προσχηματική. Είχε προηγηθεί στο ξενοδοχείο που έμενε η ελληνική αποστολή διάλογος του κ. Γεωργιάδη με τον κ. Μεϊμαράκη, παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κουμουτσάκου.
«Ήρθαμε στη Μαδρίτη και δεν κάναμε μια κοινή δράση, δεν κινηθήκαμε ως ενιαία ομάδα, δεν μας σύστησες ούτε σε έναν ευρωπαίο ηγέτη» είπε ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Μεϊμαράκη που του απάντησε: «Το πρόγραμμά μου ήταν πολύ φορτωμένο λόγω των υποχρεώσεων στο ΕΛΚ. Εδώ δεν ήρθαμε για κοινές δράσεις, αλλά για να πάρετε μια εικόνα των ευρωπαϊκών θεμάτων και διαδικασιών». 
Για λογαριασμό του κ. Μεϊμαράκη φρόντισε επί της ουσίας να απαντήσει ο κ. Κουμουτσάκος που έγραψε στο twitter: «Επειδή ορισμένοι λένε πολλά και φλύαρα, να ξεκαθαρίσουμε ότι παράπονα κάνουν εκείνοι που δε γνωρίζουν πως να κινηθούν σε διεθνές περιβάλλον. Αυτά!».
Πάντως και από την πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αφήνονται αιχμές για την έλλειψη συλλογικότητας, ενώ ο 37χρονος περιφερειάρχης κινήθηκε έχοντας και αυτός δικό του πρόγραμμα και συναντώντας πρόσωπα – κλειδιά στο μηχανισμό της Ε.Ε. που ανήκουν στις τάξεις του ΕΛΚ.
Η κίνηση του κ. Γεωργιάδη να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία του και να αφήσει αιχμές για έλλειψη συλλογικότητας στη Ν.Δ. προκάλεσε ενόχληση στον κ. Μεϊμαράκη που όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, λόγω της παρουσίας του στο ΕΛΚ, όπου κινήθηκε όχι ως μεταβατικός αλλά ως πρόεδρος με πλήρης αρμοδιότητες.
Αυτό ήταν το πρώτο κτύπημα, καθώς ακολούθησε και άλλο, καθώς ο κ. Γεωργιάδης που φρόντισε να πάει να επισκεφθεί τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ήταν στη Μαδρίτη, καθώς θα μιλούσε ως ένας από τους βασικούς ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του ΕΛΚ για το λαϊκισμό στην Ευρώπη. Και δεν τον είδε μόνο, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι οι Ευρωπαίοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Σαμαρά, αλλά στη συνέχεια φρόντισε, όταν επέστρεψε στην Αθήνα, να κάνει δήλωση (Μέγκα) και να το πει σε όλους με όσοι μιλούσε, πως «δεν μπορείς να θέλεις να γίνεις πρόεδρος της Ν.Δ. και να μην υποστηρίζεις την πρωθυπουργία Σαμαρά και τα επιτεύγματά της».
Το όνομα του κ. Σαμαρά και η υπεράσπιση της πολιτικής του όταν ήταν στην πρωθυπουργία αποτελεί και θέμα ευρύτερης συζήτησης στο εσωτερικό της Ν.Δ. Και αυτό διότι από τη μια πλευρά υπάρχει η σκληρή υπεράσπιση των πεπραγμένων της πρωθυπουργίας του από τον κ. Γεωργιάδη και η αποστασιοποίηση του κ. Τζιτζικώστα. Ακόμα και ο κ. Μεϊμαράκης τηρεί προσεκτικές αποστάσεις από τον κ. Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να τα πουν στα…όρθια στο περιθώριο του ΕΛΚ έστω και για λίγα λεπτά. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να σταθεί στη μέση, υπερασπιζόμενος τα σωστά και επικρίνοντας τα λάθη.
Η μάχη στο παρασκήνιο φουντώνει, ενώ σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για το θέμα της εταιρείας που θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση των εκλογών, αλλά και για τον τρόπο συγκρότησης των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών.
Από την πλευρά Μεϊμαράκη υπάρχει εκκρεμότητα με τους εκλογικούς καταλόγους. Και αυτό διότι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνονται εγγραφές την ημέρα των εκλογών και το πιο σωστό είναι όσοι θέλουν να εγγραφούν να το κάνουν λίγα εικοσιτετράωρα πριν την 22α Νοεμβρίου και άρα να είναι έτοιμοι από πριν οι εκλογικοί κατάλογοι.
ΤΟ ΒΗΜΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις