ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αχ, καλέ κύριε Πούτιν, σας παρακαλώ βοηθήστε μας…

Διπλωματία γονυπετούς ικεσίας αποφάσισε να κάνει η κατά τα άλλα συμπαθής υφυπουργός Υγείας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα, και μάλιστα μέσω Facebook. Πιστεύω, γράφει, «ότι η Ρωσία οφείλει να αναθεωρήσει τη στάση προς την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι μέρος του προβλήματος.»
Αχ βρε Κατερίνα μας, δεν προσυπογράψαμε τις κυρώσεις της Ε.Ε.;;   

Ο μεγάλος ΕΓΩ ο Βενιζέλος, δεν ήταν ο πρώτος δυτικός που επεσκέφθη την Ουκρανία, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, ως
προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών της ευρωπαϊκής ένωσης, και είχε πεί στον τότε Ουκρανό πρόεδρο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ότι «Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία στην ουκρανική οικονομία» (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=572868). Πέραν βεβαίως της φαιδρότητας που χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο του Βενιζέλου, σήμερα, δυστυχώς,  η χώρα μας υφίσταται τα επίχειρα των έργων του.
Και κάτι ακόμη κυρία Κατερίνα. 
Σας προτρέπω να διαβάσετε την δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού για το θέμα των κυρώσεων και τότε ίσως κατανοήσετε πως ασκείται η εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με ικεσίες προς τους «αντιπάλους» Ρώσους, αλλά με συνεννόηση και πυγμή προς τους «φίλους και εταίρους» της ευρωπαϊκής ένωσης.

Υστερόγραφο: Για να σας διευκολύνω, παραθέτω συνοπτικώς την θέση της Ουγγαρίας, όπως την διάβασα στο «ΒΗΜΑ». Η Ευρωπαϊκή Ένωση «έβαλε αυτογκόλ» σε οικονομικό επίπεδο με τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ζητώντας να επανεξεταστεί η πολιτική που ακολουθούν οι Βρυξέλλες.
«Η πολιτική των κυρώσεων που επιδίωξε η Δύση, δηλαδή εμείς, συνέπεια της οποίας είναι όσα κάνει η Ρωσία, προκαλεί μεγαλύτερη ζημία σε εμάς παρά στη Ρωσία» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.
«Στην πολιτική αυτό το λέμε να βάζει κανείς τρικλοποδιά στον εαυτό του» πρόσθεσε.

Γκεγκε, Κατερίνα μας;;;
Α.Α.

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ,ΩΣΠΟΥ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟ "ΟΦΕΙΛΕΙ" ΧΑΖΟΒΙΟΛΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΑ;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις