ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Πες τα βρε Ραχήλ….

Πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις ότι δύο Γερμανοί συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μήλου ύστερα από αστυνομικό έλεγχο στις αποσκευές τους, στις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας οξυπύθμενος αμφορίσκος ύψους 32,5 εκατοστών και τμήμα λαιμός-λαβή που είχε αποσπαστεί από τον αμφορίσκο.
Το αρχαίο αντικείμενο εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο.
Αυτά είδε η συμπαθής βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ραχήλ Μακρή και απευθύνθηκε προσωπικά στην αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη, υπεύθυνη των ανασκαφών στην Αμφίπολη και με ανάρτησή της στο Facebook γράφει:
«Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες

που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει. Επειδή οι πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους. Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους. Επειδή στην δανειακή σύμβαση , που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις. Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων»...

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις