ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μύκονος καταντήσαμε...

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα protagon.gr, η οποία ασφαλώς γνωρίζετε ότι ανήκει στον πρόεδρο-εστιάτορα-δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, μια επιστολή κάποιας κυρίας Θεοδωροπούλου, η οποία στα πρόθυρα νευρικής κρίσεως διαμαρτύρεται για τον «ξεπεσμό» της Μυκόνου. Γράφει λοιπόν η επιστολογράφος, μεταξύ άλλων, ότι «Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός ενός κοσμοπολίτικου νησιού που αυτή τη
στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ματαδεί......Το νησί είναι γεμάτο ανθρώπους τόσο φτηνούς σε όλες τους τις εκφάνσεις που οι περισσότεροι από όσους μένουμε και δουλεύουμε εδώ έχουμε, πλέον, φρικάρει. Με παιδάκια να κοιμούνται και γονείς να "χαζεύουν" βιτρίνες! Άνθρωποι που ποτέ πριν δεν είχαν πατήσει στο νησί ξαφνικά το έχουν γεμίσει με άθλιους τρόπους και εμφανίσεις! Πιο φτήνια πεθαίνεις! ……Λούτσα η Μύκονος το τελευταίο 20ήμερο! ….
Έχουμε πάθει σοκ και με την επέλαση της λαϊκούρας, με την κακή έννοια, ...τι ήρθαν να κάνουν στη Μύκονο [αφού πάνε για ύπνο λόγω παιδιών από τις 12:30] ΚΑΙ μιλάω για Έλληνες! …. Ας μη μιλήσω για τους Ινδούς, Σλοβένιους, χωριάταρους Γερμανούς φασίστες που μπαίνουν πιωμένοι στα καταστήματα και μας βρίζουν και μας λένε ότι τους χρωστάμε λεφτά!
Πού βρήκε τα λεφτά ο μανάβης, η κομμώτρια, η νοσοκόμα και ο γκαραζιέρης να έρθουν στο νησί Ιούλιο μήνα, κουβαλώντας όλες τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τα χούγια τους; Ποια ελληνική επαρχία υποφέρει οικονομικά, οέο;…»
Μα κυρία Θεοδωροπούλου μου, για σκεφτείτε λίγο, τα πολλά προηγούμενα χρόνια σε τι διέφερε η Μύκονος από την εικόνα που μας παρουσιάζετε φέτος;;
Το θράσος, την κακογουστιά, την ευτέλεια και την φτήνια την επέβαλλαν προ αμνημονεύτων ετών στο νησί οι διάφοροι οπισθογεμείς παραθεριστές του, οι διάφοροι αυτοδημιούργητοι και νομοτελειακώς αυτοκαταστραφέντες τσαμπουκάδες «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε», διάφοροι περίεργοι τύποι νυν παραθερίζοντες εν Κορυδαλλώ, τα εκ δυτικών προαστίων και άλλων απομεμακρυσμένων χωρίων της επικρατείας μοντελίδια, σταρλετάκια και βίζιτες, οι νεόπλουτοι εκ Λούτσας και ο όμοιος αυτοίς συρφετός.

Η λαϊκούρα κυρία Θεοδωροπούλου μου, ήταν, είναι και θα παραμείνει η μόνιμη πελατεία της Μυκόνου. Μπορεί οι επισκέπτες της Μυκόνου, προ μνημονίων να φορούσαν ακριβά ρούχα και κοσμήματα, σήμερα φοράνε τις φτηνές απομιμήσεις τους. 
Η Μύκονος ως προορισμός ήταν και θα παραμείνει για τους επισκέπτες της ο εμβρυουλκός συμπλεγμάτων κατωτερότητας, ναρκισσισμού, ευτελείας  και μιμητισμού. Για τους παραπάνω λόγους δεν θα παραξενευτώ αν κάποια ημέρα ακούσω τους κατοίκους της Λούτσας να λένε με περιφρονητικό τρόπο : «Μύκονος καταντήσαμε»…
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις