κοινωνία πρώην νοικοκυραίων που έχουν καταντήσει κολίγοι, μια κοινωνία ανέργων και νεόπτωχων.
Το χειρότερο όμως είναι πως οι φορολογικές εμπνεύσεις-πειράματα των ανεπάγγελτων και χωρίς ένσημα καρεκλοκένταυρων που αποφασίζουν κεντρικά, συνεχίζονται ανηλεώς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην πραγματικά ζοφερή πλέον οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας, οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια στη πλήρη εξαθλίωση.
Έπρεπε να κατατεθούν 400.000 πινακίδες(εκατό χιλιάδες από αυτές, το τελευταίο χρόνο) για να καταλάβουμε πως στραβά αρμενίζουμε στο θέμα των τελών κυκλοφορίας.
Ήταν ανάγκη να δούμε πως τα έσοδα από το φόρο πολυτελείας (αν θεωρείται πολυτέλεια ένα Ι.Χ δεκαετίας 2 λίτρων με σημερινή αγοραία αξία κάτω των 3.000 ευρώ),θα είναι κατά πολύ χαμηλότερα των προϋπολογισθέντων για να το ξανασκεφτούμε και να καταργήσουμε ή να ελαφρύνουμε τον επιβαλλόμενο φόρο.
Έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια και να διαπιστώσουμε πως τα έσοδα από το φόρο πολυτέλειας (για Ι.Χ εργοστασιακής αξίας πάνω απ 17.000 ευρώ, για ασημικά, έργα τέχνης κλπ.) να είναι μόνο 2 εκ. ευρώ πέρυσι,για να σκεφτούμε τη κατάργησή του.
Σε μερικούς μήνες και μετά τις νέες σωρευμένες οφειλές λόγω αδυναμίας πληρωμής, θα σκεφτούμε να μειώσουμε τις διοικητικά καθορισμένες αξίες της παγκόσμιας πρωτοτυπίας των παντός είδους τεκμηρίων,τα οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν τα ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε, τα καταργήσαμε λόγω αποτυχίας και φορολογικής στρέβλωσης, στη συνέχεια τα επαναφέραμε, τα επεκτείναμε, τα αυξήσαμε και τώρα που είναι πλέον σε δυσθεώρητα ύψη θα τα μειώσουμε ή επαναξιολογήσουμε. Στο θέμα αυτό(των τεκμηρίων) χαρακτηριστική περίπτωση στρέβλωσης είναι η φορολόγηση των ανέργων μας.
Θα αποφασίζουμε επίσης εκ νέου και κατ' έτος( φυσικά κατά το δοκούν ανάλογα με τις ανάγκες είσπραξης) τι θα ισχύει για τις αποδείξεις δαπανών στη Δ.Φ.Ε. Το μέτρο αρχικά το εφαρμόσαμε οριζόντια, το πετσοκόψαμε στη πορεία, το καταργήσαμε φέτος για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και στο τέλος με τόσες αλλαγές το μόνο που καταφέραμε είναι να τους μπερδέψουμε όλους για το τι πραγματικά ισχύει ως απαλλαγή ή όχι και πότε. Εντέλει πολύ φυσικά το μέτρο θα ατονήσει και θα χάσει την όποια αξία ως φορολογικό εργαλείο.
Για κάθε δε φορολογικό θέμα , θα συστήνουμε κάθε φορά και από μία επιτροπή η οποία θα μελετά το εκάστοτε πρόβλημα και θα εισηγείται τις απαιτούμενες αλλαγές, οι οποίες θα οδηγούν σε δραστικό περιορισμό των φαινομένων που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε με τις διαρκείς φορολογικές αλχημείες μας.
Ουδεμία σκέψη για συνολικό φορολογικό στρατηγικό σχεδιασμό ή κοινώς το σχέδιο είναι πως δεν υπάρχει σχέδιο. Για πλάνο Β και Γ; Μα που ζείτε αγαπητοί μου; Στην Ελλάδα είμαστε.
Και μετά από όλες αυτές τις συνεχείς αλλαγές χωρίς τελειωμό ενός ανήθικου, άδικου και αντισυνταγματικού συνονθυλεύματος που ονομάζουμε ελληνικό φορολογικό σύστημα, αναμένουμε την .....ανάπτυξη!
Αντί να εξορθολογήσουμε, απλοποιήσουμε και απορρυθμίσουμε όσο το δυνατόν το υπάρχον δαιδαλώδες σύστημα(έχω αρθρογραφήσει για το θέμα με προτάσεις πλήρως εφαρμόσιμες), εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο των συνεχών αλλαγών με νέους φορολογικούς νόμους και διευκρινιστικές εγκυκλίους, δημοσιεύοντας (κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν) και νέες ΠΟΛ. για ερμηνεία παλαιότερων ΠΟΛ. Και φυσικά μέσα από το χάος που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, απειλούμε και εκβιάζουμε ανοιχτά όλους τους φορολογούμενους να συμμορφωθούν αλλιώς τους περιμένει είτε η δημόσια διαπόμπευση είτε η φυλακή.
Τέλος όταν θα προσεγγίσουμε ποσοστά άνω του 90% του συνόλου των φορολογουμένων με φορολογικές οφειλές, τότε θα κατανοήσουμε πως έχουμε υπερβεί κάθε σημείο υπερφορολόγησης και ίσως (ειδικά αν έχουμε εκλογές μπροστά μας) προσφέρουμε κάποιες πρόσκαιρες φορολογικές ελαφρύνσεις .
Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά για όλους.
Πρώτα για αυτούς που εμπνέονται και εφαρμόζουν τέτοιες φορολογικές λογικές του παραλόγου αλλά κυρίως για όλους εμάς τους φορολογούμενους που θα έχουμε ήδη ξεπεράσει το κατώφλι του νεόπτωχου!
Για ανάπτυξη και δημιουργία νέου πλούτου; Πως είπατε;
Καλύτερα απευθυνθείτε στην αρμόδια φορολογική αρχή και στους εμπνευστές του φορολογικού συστήματος!
http://www.logiastarata.gr/
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις