ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: Η συνέχιση της μετωπικής σύγκρουσης στο Κουρδικό θα έχει μόνο χαμένους

Την πεποίθησή της ότι η συνέχιση της μετωπικής σύγκρουσης δεν θα βλάψει μόνο την Τουρκία και τις προσπάθειες περαιτέρω εκδημοκρατισμού της, αλλά και τον ίδιο το κουρδικό λαό, εξέφρασε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία.
Στην παρέμβασή της, η επικεφαλής των
Ευρωβουλευτών της ΝΔ ανέφερε ότι το κουρδικό ζήτημα είναι ένα θέμα με ιστορία πολλών ετών, με πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές. Η ίδια, αν και αναγνώρισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει προσπάθειες από την Τουρκική κυβέρνηση, επεσήμανε ωστόσο ότι η κατάσταση υπολείπεται αισθητά από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η κα. Γιαννάκου κάλεσε όλα τα θεσμικά όργανα της Ένωσης να στηρίξουν σθεναρά την όποια προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να ανοίξει  διάλογο με την κουρδική πλευρά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Μόνο με διάλογο και συνεχείς διαβουλεύσεις μπορεί να βρεθεί λύση στο Κουρδικό ζήτημα. Η συνέχιση της μετωπικής σύγκρουσης δεν θα βλάψει μόνο τη Τουρκία και τις προσπάθειες περαιτέρω εκδημοκρατισμού της, αλλά το σημαντικότερο, τον ίδιο το κουρδικό λαό".

Αναφερόμενη  στα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, όπου τρεις γυναίκες ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν δολοφονημένες, η κα. Γιαννάκου τόνισε: "Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία των τριών γυναικών, η οποία κρύβει άλλα κίνητρα. Είναι προφανές ότι ήθελε να υπονομεύσει το διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει ανάμεσα στη κουρδική πλευρά και το τουρκικό κράτος".

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, σημείωσε τα εξής: "Είναι γεγονός ότι στην Τουρκία ορισμένα πράγματα δεν αναγνωρίζονται, όπως το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ένα κράτος μέλος της Ένωσης. Οι εκθέσεις προόδου που κάνουμε κάθε χρόνο στέλνουν σαφή μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούμε στενότερες σχέσεις αλλά και πρόοδο στην ενταξιακή της πορεία. Αλλά η Τουρκία, και αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμά μας, θα πρέπει να  συνεχίσει το διάλογο. Μόνο με διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις και σε παρόμοια προβλήματα "

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια διαδικασία εκδημοκρατισμού θα βοηθήσει το τέλος του πολέμου με τους Κούρδους? Ποιος τα πιστεύει αυτά? Γνωρίζει η Μαριέττα τι είναι Δημοκρατία? Δεν γνωρίζει. Αλλά και αν γνώριζε γνωρίζει ιστορία? Δεν γνωρίζει. Γιατί αν γνώριζε θα καταλάβαινε ότι άλλο πράγμα είναι ο εκδημοκρατισμός και άλλο ο ιμπεριαλισμός. Με το να γίνει πραγματικά δημοκρατικό ένα κράτος δεν ανακόπτονται οι ιμπεριαλιστικές του διαθέσεις. Το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. Τι σχέση έχει η εσωτερική διοίκηση ενός κράτους με την εξωτερική του πολιτική? Η Αρχαία Αθήνα ήταν Δημοκρατικό κράτος? Ασφαλώς και ήταν. Άραγε δεν ήταν Ιμπεριαλιστικό κράτος. Ασφαλώς και ήταν. Πότε θα σταματήσουν οι ανιστόριτοι πολιτικοί να μας κοροϊδεύουν? Και πάνω από όλα πότε θα σοβαρευτούν?

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις