ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δικαστές οφείλουν επιτέλους να απαντήσουν…

Αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο λαός και ειδικότερα τα μεσαία και χαμηλότερα οικονομικά στρώματα περνούν σε μια ανελέητη, παράλογη και κυρίως αντισυνταγματική εξαθλίωση. Οι καθ’ όλα αξιότιμοι κ. Δικαστές δίκαια διαμαρτύρονται για τις περικοπές των απολαβών τους, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν επειγόντως στον ελληνικό λαό ένα πράγμα. Είναι ή όχι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας όλα αυτά που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από τις αρχές του 2010 έως σήμερα;
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει την Ένωση
Δικαστών και Εισαγγελέων να απαντάει σ’ αυτό το θέμα. Η απάντηση είναι κρίσιμη. Εάν για παράδειγμα οι περικοπές…. στους μισθούς τους (και όλα τα υπόλοιπα που έχουν γίνει ή γίνονται στα πλαίσια των μνημονίων σε βάρος ολόκληρου του λαού), παραβιάζουν το Σύνταγμα, τότε καλά κάνουν και διαμαρτύρονται και μάλιστα πρώτοι αυτοί θα πρέπει να σηκώσουν τη σημαία του κοινωνικού αγώνα. Εάν όμως είναι ενέργειες συνταγματικές από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε πρώτοι αυτοί θα πρέπει να σιωπήσουν και να εφαρμόσουν το Σύνταγμα.
Αυτό ακριβώς περιμένουμε όλοι οι πολίτες να ακούσουμε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ώστε να αντιδράσουμε όπως επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματος εναντίον αυτών που το παραβιάζουν. Θέλουμε ένα σίγουρο σημείο αναφοράς. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ, τόσο σε ότι αφορά το πρώτο μνημόνιο, όσο και σε ότι αφορά το χαράτσι επί των ακινήτων, έκρινε ότι είναι συνταγματικά.
Η Δικαστές οφείλουν επιτέλους να πάρουν δημόσια θέση πάνω στην συνταγματικότητα όλων αυτών των ενεργειών, εκτός και αν θεωρούν τους εαυτούς τους αναρμόδιους να κρίνουν τέτοια ζητήματα, τη στιγμή που είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις