ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η δημοσιογραφική αλητεία δεν έχει όρια.


Οι υπάλληλοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλασιέ μηνυμάτων, που με την μορφή ειδήσεων διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και κακοποιούν την αλήθεια. Οι ασυνείδητοι μεταπράτες της ενημέρωσης δεν σταματούν το κατάπτυστο έργο τους, ακόμα και όταν πρόκειται για εθνικά θέματα. Έτσι, μας παρουσίασαν την απόφαση της
Χάγης κάτι μεταξύ εθνικής ταπείνωσης και ελληνικού Βατερλώ. Μας «ενημερώνουν» ότι καταδικάστηκε η Ελλάδα, ότι το δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή των Σκοπίων, και ότι η απόφαση είναι κατά της Ελλάδας.   Προβάλλουν δηλαδή μια «καταδίκη» της χώρας μας, η οποία δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση, αλλά αποκρύπτουν επιμελώς τα οφέλη που αποκομίσαμε και τα οποία έχουν όχι μόνο θεωρητική αλλά και πρακτική σημασία.
Και όλα αυτά επειδή το 2008, ο Κώστας Καραμανλής προέβαλλε αντιρρήσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Όμως τι ακριβώς λέει η απόφαση και σε ποιο βαθμό η Ελλάδα «καταδικάστηκε»;
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στην Συμμαχία.
Όμως σε ότι αφορά στη μελλοντική στάση της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των Σκοπίων, να μην επιτρέπεται εφεξής στην Ελλάδα να προβάλλει veto σε διεθνείς οργανισμούς.
Το Δικαστήριο δεν κρίνει σκόπιμο να ζητήσει από την Ελλάδα να απέχει απ’ οποιαδήποτε έκφραση αντίρρησης στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στο μέλλον” , έκρινε το δικαστήριο.

Με λίγα λόγια, το δικαστήριο έκρινε ότι κακώς η Ελλάς αντέδρασε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , αλλά δεν στερεί από την χώρα μας το δικαίωμα της αρνησικυρίας, για να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε συμμετοχή των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς ή θεσμούς.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Χάγης σημείωσε ότι “τίποτα δεν περιορίζει την υποχρέωση της Ελλάδας να μην φέρει αντιρρήσεις” και επικαλούμενος το αποδεικτικό υλικό που υπέβαλλαν οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και των Σκοπίων επισήμανε ότι η Ελλάδα έκανε σαφές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι, ότι η επίλυση του θέματος της ονομασίας ήταν το βασικό κριτήριο για να συναινέσει.
Σύμφωνα με το σκεπτικό που υιοθέτησε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε αντιρρήσεις αλλά παρατηρήσεις. Άλλωστε, όπως παραδέχτηκε ο κ. Οβάντα, η απόφαση του Βουκουρεστίου ήταν συλλογική απόφαση των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και ελήφθη με ομοφωνία.
Δηλαδή, επί της ουσίας η Ελλάδα και ο… Καραμανλής «καταδικάζονται» γιατί έκαναν μια κακή… δήλωση, ενώ τα Σκόπια καλώς έμειναν εκτός ΝΑΤΟ και δεν θα μπουν εάν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος. Με άλλα λόγια, η χώρα μας είναι μάλλον κερδισμένη παρά χαμένη από τη Χάγη.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις