ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : ομιλία του κ. Δημαρά στην Βουλή για τον προϋπολογισμό

Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς κατά την έναρξη της ομιλίας του, στη συζήτηση για την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2012 ξεκαθάρισε ότι, ο Προϋπολογισμός που προτείνεται από την όποια Κυβέρνηση, θα ψηφιστεί μόνον γιατί έχει την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με δεδομένη την περιφρόνηση της λαϊκής εντολής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Χαρακτήρισε την έγκριση του Προϋπολογισμού, ως μια κενού περιεχομένου διαδικασία καθώς, όπως
επεσήμανε δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τη διαλυμένη κοινωνική συνοχή, να δομήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη, να γαληνέψει τις ψυχές των ανέργων Ελλήνων.
Ο κ. Δημαράς προχώρησε σε σαφή διαχωρισμό της τεχνοκρατικής ανάλυσης και της πολιτικής αντίληψης που οφείλει να διέπει η ανάγνωση ενός οικονομικού απολογισμού και η κατάρτιση ενός νέου πλάνου οικονομίας και για το λόγο αυτό χαρακτήρισε το ρόλο της σύντομης παρέμβασης κάθε βουλευτή ως διττό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ διαπίστωσε ότι, το όλο οικοδόμημα του προϋπολογισμού βρίσκεται στον αέρα, την ώρα που η αναθεώρησή του είναι δρομολογημένη, το έλλειμμα θα κλείσει πιθανότατα σε διψήφιο ποσοστό και η λήψη νέων μέτρων ύψους 1,2 δις ευρώ θα είναι αναπόφευκτη με συνέπεια τη νέα βαθύτερη ύφεση.
Αναφερόμενος ο κ. Δημαράς, στο συνολικό κόστος του Προϋπολογισμού για την ελληνική κοινωνία διαπίστωσε ότι το πολιτικό του αδιέξοδο αποδεικνύεται σε σχέση με το κόστος που επωμίζονται οι πολίτες. Και είπε: «Κόστος Ανεργίας, Κόστος Δυσπραγίας, Κόστος Αγοραστικής Δύναμης, Κόστος Κοινωνικής Συνοχής, Κόστος Δημοκρατίας».
Αφήνοντας σοβαρές αιχμές για έλλειμμα δημοκρατίας σχετικά με τη σύσταση της νέας Κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς χρησιμοποίησε τη γνωστή ρήση: «Η Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτούμε στα χέρια τεχνοκρατών και στρατιωτικών».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ επεσήμανε ότι το πλεόνασμα σε ψήφους της τριαρχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σηματοδοτεί το έλλειμμα Δημοκρατίας στη Χώρα μας. Και είπε: «Ήρθε η ώρα, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, να δώσουν τους κοινωνικούς αγώνες αλλά και την ψήφο τους στις εκλογές».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις