ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συγγνώμη…. (ακόμα μια ιστορία με εξωγήϊνους)

Η γενική ευωχία, που προκάλεσαν οι δηλώσεις των κυβερνητικών πεταλωτήδων για τις επιτυχίες του 3 σε 1, πρωθυπουργού, αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών, στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και τα έτσι κι’ αλλιώς αναμενόμενα πανηγύρια των εφημερίδων της κυβερνήσεως και των ΜEGAφώνων του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν σε κωμικοτραγικά επακόλουθα. Η περίφημη δήλωση ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι οι ασφαλέστερες του κόσμου, εξήψε την φαντασία των δημοσιογραφούντων υπαλλήλων της κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να γράφονται και να λέγονται σενάρια με την μορφή ειδήσεων, που ακόμα και ο Ιονέσκο
θα δυσκολευόταν να  φανταστεί. Κλασσικό παράδειγμα η «συνέντευξη» κάποιου υπαλλήλου, σε κάποια τράπεζα, που φέρεται να δήλωσε ότι «τώρα που οι ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου είναι οι ελληνικές, οι καταθέτες ανασύρουν από τα σεντούκια τους τα ευρώ που είχαν κρύψει, φοβούμενοι ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας, και τα φέρνουν πάλι στις τράπεζες. Πολλές φορές μάλιστα συμβαίνει, τα χρήματα που μας φέρνουν να είναι λερωμένα από χώματα, επειδή προφανώς τα είχαν κρύψει σε γλάστρες ἤ σε κήπους». (Η αναφορά ειδικώς σε γλάστρες και κήπους, θυμίζει την παπανδρεϊκή καινοτόμο σύλληψη για καλλιέργεια χασίς σε γλάστρες και κήπους, για «προσωπική χρήση». Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα χρήματα που κρύβουν οι πολίτες εκεί, είναι για προσωπική χρήση, τότε ο Ιονέσκο σηκώνει τα χέρια ψηλά….). Αυτά συνέβαιναν και ελέγοντο τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου. Η «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ» μετέχουσα στο γενικό κλίμα ευφορίας, δημοσίευσε την Παρασκευή 29η Ιουλίου, σχετικό άρθρο με τίτλο : ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΕΔΩ).
Όμως και αυτό το «θαύμα» κράτησε λίγο.
Η τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε χθές ότι από την αρχή του έτους, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 10% ἤ 21,4 δισ. ευρώ. Η υποχώρηση του ύψους των καταθέσεων από τις αρχές του 2010 είναι της τάξης των 49 δισ. ευρώ ἤ σχεδόν το 21% του συνόλου. Αλλά και τον περασμένο μήνα συνεχίστηκε η μείωση των καταθέσεων σε ποσοστό 1,9%.
Με βάση τα νέα αυτά στοιχεία, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες για την «είδηση» που έγραψα, ότι ακόμα και οι εξωγήϊνοι φέρνουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες. Με «παρέσυραν» οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου και οι πανηγυρισμοί, με την μορφή ειδήσεων, αναλύσεων, σχολίων, από «έγκυρους», «έγκριτους», και όπως αλλιώς θέλετε εσείς να τους φανταστείτε, «δημοσιογράφους». Εκ παραλλήλου όμως, θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμη, ως ένδειξη αυτογνωσίας και η συγγνώμη τόσο του κ. Βενιζέλου, όσο και των εκδοτών – καναλαρχών που τον στηρίζουν.
(Η τελευταία αυτή πρόταση, ίσως μου δώσει την έμπνευση να γράψω ακόμη μια ιστορία με εξωγήϊνους…)
Τςςς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις