ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ! (όνειρο θερινής νυκτός)

Του κ. ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΣΟΛΑ*
Σύμφωνα με... αποκλειστικές μου πληροφορίες (!) πρόκειται να γίνει σύσκεψη των αρχηγών όλων των κομμάτων μας, υπό την σκέπη του Προέδρου της...
Δημοκρατίας, με παριστάμενους και τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σημίτη, Αρχιεπίσκοπο, Αρειο Πάγο, αλλά και εκπροσώπους τραπεζών, βιομηχάνων, εφοπλιστών κ.λπ. Σ' αυτή τη σύσκεψη:
1. Θα ομολογήσουν, ο καθένας από τη μεριά του, τις δικές του ευθύνες για το κατρακύλισμα της Ελλάδας στους απόπατους των «αγορών».
2. Θα ομολογήσουν ότι το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και ότι όλοι, σαν μια γροθιά, θα το
ανατρέψουν ως άντρες με όρχεις.
3. Θα συνομολογήσουν επίσης ότι ο Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός. Θα το παραδεχτεί και ο ίδιος [σε... άπταιστα ελληνικά (!)] ομολογώντας πως λέει συνεχώς ψέματα. Και πως ό,τι «υπόγεια» και φανερά πράττει, του το υπαγορεύουν οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι, οι Εβραίοι και τα ντόπια συμφέροντα. Γι' αυτό και λέει συνέχεια: «Γιες. Γιες. Γιες». Τόσο αυτός όσο και οι ασπόνδυλοι βουλευτές του. Και ότι σκέφτεται, αφού πουλήσει το Καστρί (για την Ελλάδα ρε γαμώτο), να φύγει με τη μάνα του και τ' αδέρφια του για την Αμερική.
4. Θα συναινέσουν επίσης με νόμο τους στη Βουλή να δημευτεί η περιουσία καταχραστών, μιζαδόρων, φοροκλεφτών, φοροφυγάδων κ.λπ., μαζί και οι καταθέσεις τους στις ξένες τράπεζες και θα καταθέσουν τις σχετικές λίστες των ονομάτων τους. Τις δε καταθέσεις όλων αυτών των «πατριωτών» τις έχουν υπολογίσει στα διπλά δισ. από όσα χρωστάει η χώρα μας. Και ας τρέξουν ύστερα οι... πληττόμενοι να αποδείξουν πού βρήκαν τα δισ. Και αν αποδείξουν ότι νόμιμα τα κατέχουν, το κράτος να τους τα επιστρέψει και να αποκαταστήσει την τιμή τους. Αλλιώς να σαπίσουν στα σίδερα.
5. Θα συνυπογράψουν επίσης ότι η Αστυνομία θα σέβεται τους πολίτες. Δεν θα τους σπάει τα κεφάλια και ότι θα πατάξουν απ' τα σπλάχνα της τους πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών και τα «χρυσά παιδιά» του παρακράτους.
6. Θα συμφωνήσουν ακόμα: Οτι αφού όλοι τους αγαπούν την Ελλάδα και πίνουν νερό στο όνομά της, να αποδείξουν αυτήν την αγάπη τους. Θα πουλήσουν όλοι τους τα δύο τρίτα της περιουσίας τους για να σωθεί η χώρα. Είτε αυτή η περιουσία τους είναι σπίτια, βίλες, πισίνες, οικόπεδα, κότερα, αυτοκίνητα, χρυσαφικά, ασημικά κ.λπ. Και μετά, από κοινού (με βάση το δικό τους παράδειγμα), θα προβούν σε πανελλήνιο έρανο. Σαν αυτόν που πρότεινε ο συγγραφέας Κασόλας, με ανοιχτή του επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντάς του: «Το γένος των Ελλήνων, κύριε Πρόεδρε, είναι Ιερό και Βέβηλο και πως όταν πατάει πάνω στο Ιερό κάνει εφόδους στους ουρανούς και όταν πατάει στο Βέβηλο, κάνει εφόδους στην κόλαση». Εναν έρανο λοιπόν για όλους τους Ελληνες, τους εντός και εκτός της Ελλάδας. Προκειμένου η Ελλάδα να σωθεί από μόνη της και να μην πουλήσει τη δημόσια περιουσία της. Αλλιώς, ου τόπος. Ου λόγος. Ου Ελλάδα.
7. Θα δεσμεύουν επίσης να συντάξει κάθε κόμμα το δικό του Σύνταγμα. Κι απ' αυτά τα προτεινόμενα Συντάγματα να προκύψει το νέο, που θα τεθεί σε δημοψήφισμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να το υπερασπίζεται πάση θυσία.
8. Θα συνυπογράψουν ακόμα: Οτι τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι τα μέγιστα υπουργεία μας. Γιατί (ακόμα και αν σβήσουμε τα χρέη μας) μπορεί η Ελλάδα να ξανακατρακυλήσει. Η Δημοκρατία, η Παιδεία και ο Πολιτισμός έφτιαξαν «τη δόξα που ήταν η Ελλάδα». Και ότι μόνο με φωτισμένη παιδεία η Ελλάδα δεν σκλαβώνεται, δεν ταπεινώνεται, δεν απαξιώνεται.
Και αφού θα υπογράψουν όλοι αυτό το ιστορικό Μνημόνιο, όρθιοι θα ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο και θα πάνε όλοι στην πλατεία Συντάγματος!
Και εδώ επάνω ξύπνησε ο υπογράφων από το ενύπνιόν του!
* Συγγραφέας
http://www.enet.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις