ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ!

Υπό τη βαριά σκιά που έριξε πάνω από τη χώρα η υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s συνεδριάζει το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με ευρεία σύνθεση, υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η αρνητική αυτή αξιολόγηση, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση.
Η εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών προς το Υπουργικό Συμβούλιο είναι να καταγγελθούν άμεσα οι πρακτικές των οίκων αξιολόγησης στις Ευρωπαϊκές Αρχές και να θέσει το θέμα ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Ν. Σαρκοζί.
«Οτιδήποτε αυξάνει την πίεση των αγορών μας επηρεάζει αυτή τη ώρα. Το πόσο θα το δούμε» ήταν το σχόλιο ανώτατου στελέχους του οικονομικού επιτελείου. Το υπουργείο Οικονομικών ήδη εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την απόφαση της Moody’s
αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν έκτακτη, αλλά οι συμμετέχοντες άρχισαν να ειδοποιούνται σταδιακά από χθες από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά όμως σε υπουργική σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι κ.κ. Φ. Πετσάλνικος, Β. Εξαρχος και Μιχ. Καρχιμάκης, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών . Αντικείμενο της, η προετοιμασία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου.
Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι θα συζητηθούν και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις οι οποίες είναι αλληλένδετες με τις διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη αλλά και επειδή ασκείται πίεση από οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους να κινηθεί δυναμικά η κυβέρνηση κατά των οίκων αξιολόγησης.
Επίσης, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτίριο Υπατία και η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, ο κ. Παπανδρέου έλαβε ισχυρή δόση αισιοδοξίας και υποστήριξη από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες, η οποία βρέθηκαν στην Αθήνα για τη σύνοδο τους.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε έπειτα από τη λήξη της συνόδου, οι σοσιαλιστές ηγέτες αποφάσισαν να ενισχύσουν την αλληλεγγύη μεταξύ τους. Έλαβαν λοιπόν ομόφωνη απόφαση να υποστηρίξουν τα αιτήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και για μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Επίσης εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου χτίζει με σταθερά βήματα την οικονομία της Ελλάδας σε νέα θεμέλια.
Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει έναν μαραθώνιο συναντήσεων για τον κ. Παπανδρέου. Θα δει διαδοχικά τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, τον προέδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα.
Ανάμεσα σε αυτές τις συζητήσεις, όπου θα ερευνηθούν οι προοπτικές σύμπηξης εθνικού μετώπου ενόψει των Συνόδων Κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει ένα ακόμα ραντεβού. Θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ. Παπανδρέου την Πέμπτη θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Την επόμενη ημέρα θα συμμετάσχει στις Βρυξέλες στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων έχει χαμηλώσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών μολονότι προσπαθεί για το καλύτερο δυνατόν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις