ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG: «ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ»

Τα σενάρια για μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσιονομικού χρέους από το 2013, αλλά και ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.
Νέα τροφή στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έδωσε την Πέμπτη δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», επισημαίνει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα η κυβέρνηση Παπανδρέου προγραμματίζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης μετά το 2013, το οποίο προβλέπει, αφενός επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, και αφετέρου μείωση του επιτοκίου των δανείων. Το σχέδιο, προσθέτει η FAZ, έχει κοινοποιηθεί ανεπίσημα στους ευρωπαίους εταίρους, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ. Μέχρι στιγμής όμως ούτε η Κομισιόν, αλλά ούτε και η ΕΚΤ θέλησαν να σχολιάσουν το ελληνικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της FAZ για το σενάριο αυτό έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό στελέχη ιδιωτικών τραπεζών από κύκλους της ΕΚΤ. Ωστόσο το σχέδιο αυτό δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε εφαρμογή σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Για αυτό και τα σενάρια μιλούν για εφαρμογή μετά το 2013.
Αναδιαρθρώσεις και μείωση επιτοκίων αντί για διαγραφή χρεών έχουν ξαναγίνει πολλές φορές στην ιστορία των οικονομικών. Θεωρούνται ως ήπια διαδικασία για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Και το άρθρο της εφημερίδας κλείνει με το σχόλιο του Γκρεγκ Βενιζέλου, αναλυτή της BNP Paribas: «Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε επιμήκυνση της αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων, αυτό θα ήταν μια καλή είδηση. Αν όμως η συζήτηση κατευθυνθεί προ το λεγόμενο ’κούρεμα’ τότε αυτό θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις