ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Οι κόκκινες γραμμές που έγιναν ροζ στρινγκάκι!!

Στην αρχή, η κόκκινη γραμμή στα ελληνοτουρκικά ήταν μεγάλη, φαρδιά και παχιά, όπως μεγάλα και παχιά ήταν τα λόγια που μας έλεγαν για την θέση της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε πεί : «Δεν θα επιτρέψουμε καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» (Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη «The Globe and Mail», 3/1/2020)

Με το πέρασμα του χρόνου, όταν το Ορούτς Ρέις, βρέθηκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η κόκκινη γραμμή άρχισε να λεπταίνει και να ξεθωριάζει

αφού η επίσημη ελληνική θέση έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που παρέσυραν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. (Η παλιά γνωστή συνταγή από την εποχή των Ιμίων).

Οι μέρες περνάνε, το Ορούτς Ρέις, και η τουρκική αρμάδα που εν τω μεταξύ εμφανίστηκε και το συνοδεύει, κάνουν πάρτι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ωστόσο η ελληνική θέση αυτή την φορά είναι ότι, ναι μεν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει απλώσει καλώδια, δηλαδή έχει κάνει παρέαση καλωδίων, ωστόσο δεν διεξάγει έρευνες…

Εκείνες τις ημέρες μάλιστα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού παραδέχεται ότι οι τούρκοι κάνουν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εν ριπή οφθαλμού καρατομείται.

Οι τούρκοι, επιστρέφουν στα λημέρια τους για ανεφοδιασμό και επανέρχονται δριμύτεροι, με αποτέλεσμα σήμερα (16/10/2020), ο έλληνας πρωθυπουργός να παραδεχτεί σε συνέντευξη τύπου πως υπάρχουν «…νέες μονομερείς, προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Εύλογη λοιπόν είναι και η απορία κάθε έλληνα πολίτη για το ποιό είναι σήμερα το χρώμα της πάλαι ποτέ «κόκκινης γραμμής», απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Πολύ φοβούμαι ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με την πολιτικά φοβική και ηττοπαθή ελληνική θέση απέναντι στην Τουρκία, αν κάποια στιγμή ο Ερντογάν αποφασίσει να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η κυβέρνηση ίσως ισχυριστεί πως το αντλούμενο αέριο ή πετρέλαιο δεν είναι καλής ποιότητας και συνεπώς δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Τότε όμως είναι που θα έχουμε πετάξει στα νερά του Αιγαίου και το ροζ στρινγκάκι που αποτελούσε την τελευταία κόκκινη γραμμή μας.

Και τότε το μόνο κόκκινο χρώμα που θα υπάρχει στην Ελληνική Επικράτεια θα βρίσκεται στα μάγουλα των Ελλήνων που θα κοκκινίζουν από ντροπή αλλά και το Ορούτς Ρέις.    

Δημήτρης Μακρής 

Υστερόγραφο. Σε ό, τι αφορά στην βοήθεια-συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων-συμμάχων μας, εισπράξαμε, και πάλι, από την Σύνοδο Κορυφής (15-16 Οκτωβρίου 2020), το τετριμμένο ευχολόγιο και πέραν τούτου, ουδέν έτερον. Μάλιστα, ο τραγικός εν προκειμένω διπλωματικός εμπαιγμός των ευρωπαίων που θεωρείται από την ελληνική πλευρά ως «επιτυχία», είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα παρακολουθεί τις τουρκικές προκλήσεις και κατά την σύνοδό του, τον Δεκέμβριο, θα αποφασίσει αν θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. ΝΤΡΟΠΗ!!!

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις