ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Δομές Κλειστού Τύπου (για … δημοσιογράφους)


Μας έχουν πρήξει με την «απειλή» του κορονοϊού. Κάθε μέρα στα περισσότερα δελτία ειδήσεων μας βομβαρδίζουν με θανάτους, με κρούσματα, με ύποπτα κρούσματα, με ασκήσεις ετοιμότητας, με ψεκασμούς, με μάσκες και ό,τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει φόβο ή και πανικό στους πολίτες.
Καθημερινά, τα διάφορα κανάλια ανταγωνίζονται σε μια μακάβρια πλειοδοσία αναγγελιών θανάτου από τον κορονοϊό, χωρίς εντούτοις να συμπίπτουν οι αριθμοί τους, τηρώντας έστω τα προσχήματα σε αυτό που διατυμπανίζουν: «την αξιόπιστη ενημέρωση». Βάζοντας όμως κάτω τους αριθμούς με χαρτί και μολύβι διαπίστωσα πως η θνησιμότητα από τον κορονοϊό, σε ποσοστό επί του πληθυσμού στην Κίνα, ανέρχεται στο εξωπραγματικό…….  0.0001% !!!!!!  Θα μου πείτε ότι μας «ενημερώνουν» για τον κίνδυνο του 0.0001% της Κίνας, που μπορεί να φτάσει στην πόρτα μας. Όμως μου κάνει εντύπωση γιατί όλοι αυτοί οι «ανησυχούντες» δημοσιογράφοι αγνόησαν τον πρόσφατο θάνατο, εδώ στην Ελλάδα, ενός διακεκριμένου γιατρού δημοσίου νοσοκομείου που προήλθε από την νόσο των τρελών αγελάδων (σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια) που πριν μερικά χρόνια έκανε θραύση.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω (μάλλον ξέρω αλλά δεν μπορώ να το διατυπώσω ευθέως), αλλά για όσους δεν το θυμούνται ή δεν το ξέρουν, όταν προ ετών εμφανίστηκε ο ιός  SARS (εντελώς συμπτωματικά στην Κίνα), απεκαλύφθη εκ των υστέρων ότι το εμβόλιο είχε προ πολλών μηνών παραχθεί στα εργαστήρια μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας και ότι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας αυτής κατέλαβε διευθύνουσα θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας…..
Σκέφτομαι λοιπόν μήπως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί και μια ακόμη δομή (αυστηρώς) κλειστού τύπου, όχι όμως για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά για ορισμένους «δημοσιογράφους» αφού είναι βέβαιο ότι οι κίνδυνοι από τον κορονοϊό είναι απείρως μικρότεροι από εκείνους της εμβολιασμένης με πανικό ενημέρωσης.
Δεν ξέρω μια σκέψη έκανα και την μοιράζομαι μαζί σας.

Γιάννης Δαραβίγκας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις