ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Γενετικά τροποποιημένος σολωμός!!

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA), αποφάσισε να επιτρέψει την πώληση από τις αγορές στους καταναλωτές ενός είδους σολωμού γενετικά τροποποιημένου.
Ειδικώτερα πρόκειται για σολωμό του ατλαντικού στον οποίο όμως έχει εμφυτευθεί ένα γονίδιο του σολωμού Chinook του Ειρηνικού. Αποτέλεσμα της γενετικής
τροποποίησης είναι ότι το νέο αυτό είδος σολωμού έχει το «πλεονέκτημα» να αναπτύσσεται δύο φορές πιο γρήγορα. Έτσι, αντί για 30 μήνες που απαιτούνται για να φθάσει ο σολωμός του Ατλαντικού σε μέγεθος και βάρος κατάλληλα για την εμπορική εκμετάλλευσή του, το νέο γενετικά τροποποιημένο είδος θα χρειάζεται μόλις 16 έως 18 μήνες. Υπεύθυνα για την τερατογένεση ή γενετική τροποποίηση -όπως θέλετε την αποκαλείτε, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο- είναι τα εργαστήρια της εταιρείας βιοτεχνολογίας AquaBounty Technologies που εδρεύει στην Μασσαχουσέττη των ΗΠΑ.
Πολλοί επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία και τις αντιρρήσεις τους για το νέο αυτό εργαστηριακό δημιούργημα, αποκαλώντας τον γενετικά τροποποιημένο σολωμό «Frankenfish» (ψάρι Φρανκενστάϊν) και «saumonstre» (ψάρι τέρας).
Η καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου σολωμού  ο οποίος έχει υποστεί και στείρωση, γίνεται αποκλειστικά και μόνον σε ιχθυοτροφεία, αν και οι οικολογικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι σε περίπτωση διαφυγής του στην θάλασσα είναι βέβαιο ότι θα «μολύνει» τα άλλα ψάρια που ζουν στους ωκεανούς.  
Καλή όρεξη…
Α.Α.   

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις