ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ποταμάκης που έγινε Ρυάκης

Αν πέσουμε κάτω από το 5%, το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή την βαρύγδουπη δήλωση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προεκλογικά. Μην περιμένετε βεβαίως να παραιτηθεί ή να τα παρατήσει. 
Με το ποσοστό που πήρε το Ποτάμι δεν έχει πια νερό, κατάντησε ένα ρυάκι ίσα-ίσα για να βρέχουν τα ακροδάχτυλά τους οι χορηγοί του και για να μπορέσουν ίσως κάποια μέρα να
κάνουν απόσβεση της επενδύσεώς τους. Όταν λοιπόν οι χρηματοδότες του το κατασκεύαζαν -εργολάβοι γαρ- πίστευαν ότι το Ποτάμι θα μπορούσε να αρδεύει μεγάλες εκτάσεις του οικονομικού και πολιτικού βίου της χώρας. Όμως έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους, μιας και ο Σταύρος, δημοσιογράφος-εστιάτωρ-πολιτικός,  μπορεί ως δημοσιογράφος να έγραφε ή να μίλαγε κατά παραγγελία και ως εστιάτωρ να τα σερβίριζε στους πολίτες αλλά ως πολιτικός εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. 
Έτσι,  το πολλά υποσχόμενο Ποτάμι, χάρις απλώς και μόνον στην υπερπροβολή και υπερδημοσιότητα  του αρχηγού Σταύρου, με την πάροδο του χρόνου μετετράπη σε ρυάκι με αποτέλεσμα  η χρησιμότητά του να περιοριστεί εφεξής στην στάγδην άρδευση μικράς και μόνον εκτάσεως οικονομικών συμφερόντων αλλά και ως ποδονίφτης γερμανών πολιτικών όπως ο Μάρτιν Σούλτς.
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις