ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

«Όποιος λέει τη συμφωνία χειρότερη είναι επειδή ψήφιζε Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει!»

του Δ.Κ.
Πολύς λόγος γίνεται, δικαίως βέβαια αφού αυτό απασχολεί κάθε πολίτη, για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέλεξε σωστά εκείνη τη δύσκολη νύχτα του Ιουλίου. Πριν προχωρήσουμε βεβαίως σε μια «ακτινογραφία» της συμφωνίας θεωρώ πρέπον να εξετάσουμε αντικειμενικά τις εναλλακτικές που η κυβέρνηση είχε:
  1. Ρήξη και έξοδο από την ΕΕ με άτακτη χρεοκοπία (μεσοπρόθεσμα ΚΑΙ από την ευρωζώνη αφού για να περιορίσει έστω λίγο την ανθρωπιστική κρίση η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να μπορεί να «κόψει» νόμισμα): Μια επιλογή περήφανη μεν, που θα ικανοποιούσε το θυμικό και τον εγωισμό των Ελλήνων, αλλά σε ελάχιστο χρόνο θα έφερνε τους ίδιους τους πανηγυρίζοντες να ρίχνουν τον πρώτο λίθο στην πλατεία Συντάγματος. Η επιλογή αυτή θα σήμαινε αυτόματη κατάσχεση των ελληνικών τραπεζών και κλείσιμο τους ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ, λουκέτο στο 60% των ανοιχτών σήμερα επιχειρήσεων (πέραν όσων έχουν ήδη κλείσει), εκτίναξη της ανεργίας από το 30% που είναι σήμερα στο 50% εν μία νυκτί, κατάσχεση των σπιτιών όλων των Ελλήνων που χρωστούν στεγαστικά δάνεια, ΟΛΟΣΧΕΡΗ κατάσχεση έναντι του Δημοσίου Χρέους των λογαριασμών των Ελλήνων εκείνων που με εθνικό συναίσθημα προτίμησαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις εγχώριες τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία της πατρίδος τους. Θα τη γλύτωναν βεβαίως όλα εκείνα τα λαμόγια που διοχέτευαν ΔΙΣ από παράνομο πλουτισμό στο εξωτερικό, οι οποίοι θα τα έφερναν πίσω στη συνέχεια σε μια Ελλάδα βιαίως φτωχοποιημένη για να ζήσουν ως βασιλιάδες αγοράζοντας για ψίχουλα κι εμάς τους ίδιους!
Λόγω του αποικιοκρατικού Αγγλικού Δικαίου που προδοτικά υπέγραψαν στα Μνημόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ θα είχαμε και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του ίδιου του κράτους (κοιτάσματα, κερδοφόρες ΔΕΚΟ, ενέργεια κτλ) αφού είχε παραιτηθεί από την ασυλία στα περιουσιακά του στοιχεία, δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά. Θα ξαναζούσαμε μια κοινωνία «ανταλλακτικής οικονομίας» όπου όσοι παράγουν κάτι θα επιβίωναν με ανταλλαγές. Οι 7.000.000 κάτοικοι των αστικών κέντρων όμως που δεν παράγουν τίποτα δε θα μπορούσαν να ζήσουν! Για τουλάχιστον 6 μήνες χρήματα δε θα υπήρχαν (δεν υπήρχαν λεφτά στα ταμεία ούτε για να παραγγείλουμε ειδικό χαρτί για να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα!) καν για αγοραπωλησίες, ενώ ο πληθωρισμός θα κάλπαζε κι η υποτίμηση του νέου, «άϋλου» στην αρχή, νομίσματος θα ήταν ραγδαία . Ταυτόχρονα θα είχαμε εγκλωβισμό στην Ελλάδα όχι μόνο των 200.000 προσφύγων που έχουν ως τώρα έρθει (και χάρη στην ενδοκυβερνητική απαίτηση Καμμένου διοχετεύτηκαν ήδη ΟΛΟΙ σε όλη την Ευρώπη!), αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ των 3.000.000 που αναμένονται γιατί η χώρα μας θα είχε κλειστά σύνορα με την Ευρώπη! Πόσοι άραγε θυμούνται και μπορούν να ερμηνεύσουν την περιοδεία Μέρκελ σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία τη μέρα του κρίσιμου Eurogroup όπου ο Σόιμπλε πρότεινε την έξοδό μας από την ΕΕ;;; Φανταστείτε να μη μπορούσαμε να τους διώξουμε και τι θα συνέβαινε σε μια χρεοκοπημένη χώρα που δε μπορεί να θρέψει ούτε τους Έλληνες, αν εγκλωβίζονταν εδώ 3.000.000 πεινασμένοι-ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες αγνώστου «ηθικής»!
  1. Ρήξη και έξοδο από την ΕΕ ΚΑΙ την ευρωζώνη ΑΜΕΣΩΣ (συναινετικά), σύμφωνα με το σχέδιο Σόιμπλε-Βαρουφάκη: Η παγίδα θανάτου που μας έστησαν οι Γερμανοί για να ελέγξουν όλη την Ευρώπη καταστρέφοντας εμάς. Περιλάμβανε ποσό 30 δις σαν ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση της επόμενης μέρας κι ένα ποσοστό διαγραφής χρέους. Φαινόταν αρκετά δελεαστική πρόταση, αλλά η παγίδα ευτυχώς εντοπίστηκε εγκαίρως. Διότι μετά την έξοδο μας θα ίσχυε ακριβώς το ίδιο όπως και στην προηγούμενη περίπτωση. Θα είχαμε κλειστά σύνορα και τα 3.000.000 λαθρομετανάστες θα έμεναν εγκλωβισμένοι σε μια Ελλάδα πάμφτωχη «αποθήκη ψυχών» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καθένας μπορεί να το σκεφτεί μόνος του! Ταυτόχρονα, όπως έδειξε μελέτη που παρήγγειλε ο πρόεδρος Ολάντ της Γαλλίας, θα συνέβαινε ισχυρότατο ντόμινο σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Οι πολίτες των χωρών αυτών πανικόβλητοι θα έτρεχαν στις τράπεζες και θα σήκωναν όλα τους τα χρήματα. Τα τραπεζικά συστήματα των 3 χωρών θα κατέρρεαν κι οι κυβερνησεις θα αναγκάζονταν να κλείσουν τις τράπεζες και να επιβάλλουν capital controls. Όλοι όσοι βεβαίως είχαν σηκώσει τα χρήματα τους θα ένοιωθαν ασφαλείς να τα καταθέσουν μόνο στις Γερμανικές τράπεζες, ως καταθέσεις ή ως επενδυτικά προϊόντα! Η Γερμανία έτσι θα είχε γίνει ζάμπλουτη ελέγχοντας όλο το χρήμα των χωρών με τα μεγαλύτερα ΑΕΠ στην ευρωζώνη, η απόλυτη κατάκτηση δίχως να πέσει ούτε μια σφαίρα. Πού είσαι Αδόλφε να θαυμάσεις τους απογόνους σου!
  2. Σύναψη συμφωνίας ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση για να περιοριστούν με κάθε δυνατό τρόπο οι δυσάρεστες συνέπειες στους πολίτες, να αποφευχθεί οπωσδήποτε η παραμονή των 3.000.000 μεταναστών στην Ελλάδα και η ταυτόχρονη άτακτη χρεοκοπία. Η επιλογή που τελικά έκανε με οδύνη η κυβέρνηση, αφού πρώτα «μάτωσε» στη διαπραγμάτευση και κατάφερε να σώσει (ακόμη και να κερδίσει!) πάρα πολλά. Αραγε όσοι τη μια μέρα υπερθεμάτιζαν για το σθένος της μιας και μοναδικής κυβέρνησης που για πρώτη φορά διαπραγματεύθηκε για την Ελλάδα και την επόμενη αναθεμάτιζαν επειδή η κυβέρνηση έφερε συμφωνία (και μάλιστα σε ρότα ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ από τα Μνημόνια κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) τι ακριβώς πίστευαν ότι διαπραγματευόταν η κυβέρνηση τόσο καιρό; Μήπως αν το πέταγμα της πεταλούδας στην Ελλάδα επηρρεάζει τον καιρό στον Αμαζόνιο;
Ας δούμε όμως όλες τις επιτυχίες της διαπραγμάτευσης αναλυτικά για να γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως όποιος λέει τη συμφωνία «χειρότερη» είναι μάλλον επειδή ψήφιζε τα Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει και πως τίποτε δεν άλλαξε στη στόχευση των κυβερνητικών εταίρων, ίσα ίσα που ως Ελλάδα κάναμε ένα ουσιαστικό βήμα ΠΡΟΣ το στόχο της απαλλαγής:
  • Η νέα συμφωνία ακυρώνει το Αγγλικό δίκαιο στο οποίο προδοτικά είχαμε υπαχθεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες μας και επαναφέρει την Εθνική μας κυριαρχία! Πρόκειται για το δίκαιο των αποικιών που καταργούσε την ασυλία της χώρας σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά. Έδινε δηλαδή το δικαίωμα στους δανειστές να κατάσχουν ανά πάσα στιγμή τα πάντα έναντι του Δημοσίου χρέους και αυτό ακριβώς θα συνέβαινε αν τώρα χρεοκοπούσαμε. Αντιθέτως η νέα συμφωνία διέπεται από το Ευρωπαϊκό δίκαιο και με τα χρήματα αυτής θα εξοφληθούν όλες οι προηγούμενες υποχρεώσεις μας που υπάγονταν στο Αγγλικό για να μην κινδυνεύσουμε μελλοντικά με κατασχέσεις.
  • Η νέα συμφωνία έχει συναφθεί αποκλειστικά και μόνο με τον ESM, εξασφαλίζοντας ΚΑΙ το λογιστικό έλεγχο του χρέους που καταστατικά προβλέπει ο ESM. Αυτά σε πλήρη αντίθεση με την επιτροπή-παρωδία της κας Κωνσταντοπούλου περί δήθεν «αλήθειας του χρέους» στην οποία αρνήθηκε την παρουσία ορκωτού λογιστή και ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα της δεν είναι αξιοποιήσιμο από τη χώρα!
  • Όλες οι «μονομερείς ενέργειες» που έκανε η κυβέρνηση για τους πολίτες της (κι ωρυόταν η Νέα Τρομοκρατία με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι να μην τολμήσουμε να τις ψηφίσουμε, αλλά και στη συνέχεια οι πιστωτές απαιτούσαν να τις ακυρώσουμε!) όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύθηκαν κιόλας! Αυτά για τις Κασσάνδρες που λένε πως η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο ελιγμών ή επιλογής ισοδύναμων για να αναιρέσει στην πορεία δυσάρεστα προαπαιτούμενα. Πιο αναλυτικά η κυβέρνηση ψήφισε για την προστασία των αδύναμων και των μικρομεσαίων: α) το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς «άδεια» των πιστωτών αλλά παραμένει, β) το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις χωρίς «άδεια» αλλά παραμένει, γ) την επέκταση του Νόμου Κατσέλη σε όλες τις οφειλές προς το Δημόσιο πέραν των τραπεζών χωρίς «άδεια» και παραμένει, δ) τη διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ σε άνεργους συμπολίτες μας χωρίς περιουσία, μια ρύθμιση που απάλλαξε 35.000 ανθρώπους από όλες τις ψυχοφθόρες δικαστικές περιπέτειες και τον κίνδυνο φυλάκισης, ε) οι οφειλές στον ΟΑΕΕ, για πρώτη φορά μετά το 1967 και τον χουντικό νόμο που κατάστρεφε οικογένειες επί 48 χρόνια έπαψαν να είναι ποινικό αδίκημα, στ) οποιαδήποτε οφειλή προς το δημόσιο μέχρι 50.000 ευρώ έπαψε να είναι ποινικό αδίκημα, ζ) για πρώτη φορά στα χρονικά θεσμοθέτησε τη «δεύτερη ευκαιρία», η διαγραφή χρεών προς το δημόσιο μέσα σε μόλις 3 χρόνια για τους έντιμους επιχειρηματίες που απέτυχαν είναι πραγματικότητα, η) με την επέκταση του νόμου Κατσέλη και σε όλα τα χρέη έναντι του δημοσίου για πρώτη φορά θα διαγράφονται χρέη με ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! Η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτό που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήθελαν να κάνουν, να απελευθερώσουν την επιχειρηματικότητα από το στίγμα της αποτυχίας. Πράγματα που τα έλεγαν οι νέοι επιχειρηματίες σε όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και απλά τους χτυπούσαν στην πλάτη. Για όσους δεν έχουν καταλάβει μιλάμε για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα. Είναι σαν να έχει αλλάξει η Ελλάδα αιώνα!
  • Η νέα συμφωνία καταργεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος!
  • Θα έχουμε 20 δις λιγότερα μέτρα (που οι πολίτες φυσικά θα πληρώναμε) μόνο και μόνο από τα κατά πολύ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που πετύχαμε στη νέα συμφωνία σε σχέση με αυτά για τα οποία είχαν δεσμευθεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
  • Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ για 12,5 δις «αδιευκρίνιστα μέτρα» για το 2015-16. Σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα του 2014 κατά 3,5 δις, τα 3 δις απώλεια στόχου από το πρωτογενές πλεόνασμα που είχε υποσχεθεί συν τα 2 δις επιπλέον μέτρα του μέηλ Χαρδούβελη (που αφορούσαν το 2014 και ΟΧΙ το 2015 όπως ψευδώς υποστηρίζουν!) έχουμε ένα σύνολο επιπλέον μέτρων 21 δις που έρχονταν από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτά τα 21 δις ΣΥΝ τα προηγούμενα 20 που γλυτώσαμε από τα πρωτογενή πλεονάσματα μας δίνουν 41 δις μέτρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την επόμενη τριετία που θα έφερνε η κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα τι συζητάμε; Αν η συμφωνία που γλύτωσε 41 δις από τους Έλληνες κι αντί αυτών υποχώρησε στο να δώσει περίπου 10 (31 δις όφελος για τους πολίτες στην 3ετία!) είναι καλύτερη ή χειρότερη;
  • Πετύχαμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας!
  • Η σκληρή διαπραγμάτευση για τις αποκρατικοποιήσεις έφερε ένα τεράστιο όφελος: Αντί το 100% από τα έσοδα να πηγαίνει για απομείωση του Δημοσίου Χρέους όπως είχαν υπογράψει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 50% συμφωνήθηκε να πηγαίνει στην ανάπτυξη!
  • Σώθηκε και συνεχίζεται η καταβολή του ΕΚΑΣ
  • Πετύχαμε να σώσουμε το 61% των περιβόητων αποκρατικοποιήσεων-ξεπουλημάτων που είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Ανάμεσα σε αυτά που κατάφερε να σώσει η κυβέρνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ, και σημαντικότερο όλων, η ενέργειά μας (ΑΔΜΗΕ) που προστατεύεται από το Σύνταγμα κι όμως οι πρώην της είχαν βάλει… χαριστήριο! Με στοιχεία λοιπόν οι διαφορές στις «αποκρατικοποιήσεις» στο σχετικό πίνακα στο τέλος…
  • Εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά ένα τεράστιο αναπτυξιακό πακέτο 35 δις για την πραγματική οικονομία (όχι δανεικά!), λεφτά που αν χρησιμοποιηθούν σωστά τα δυσάρεστα μέτρα της συμφωνίας θα μοιάζουν ανέκδοτο. Σήμερα οι ίδιοι που αχόρταγα κατέκλεψαν το δημόσιο χρήμα επί 40 χρόνια, που μας οδήγησαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στη χρεοκοπία καταθέτοντας τα λεφτά των Ελλήνων σε δικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό, οι τρόφιμοι των διάφορων Λιστών (πχ Λαγκάρντ-Φαλτσιανί) κι οι υπόδικοι κακουργημάτων σε δεκάδες δικογραφίες (πχ Μεϊμαράκης, Παπασταύρου, Μαρκογιαννάκης) ζητούν την ψήφο μας για να τα «διαχειριστούν» εκείνοι! Τους εμπιστευόμαστε;;;
  • Προστατεύθηκε το Ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δόθηκε ξανά το σημαντικότατο βοήθημα του επιδόματος «παραμεθορίου» σε όλους όσους υπηρετούν την πατρίδα σε νησιωτικές περιοχές, επανιδρύθηκε η ΜΟΜΑ από τον Πάνο Καμμένο για να μπορεί το κράτος να προχωρά σε έργα για τους πολίτες του σε απογοήτευση των μόνιμων νταβατζήδων-εργολάβων του Ελληνικού δημοσίου που έχασαν τη «μάσα», βρέθηκαν τα χρήματα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012 και εστάλη το σχετικό κονδύλι για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και πολύ σύντομα μετά τις εκλογές θα υπογραφεί, καμία μείωση δε θα γίνει στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, καμία απόλυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις δε θα πραγματοποιηθεί παρ’ό,τι οι πιστωτές απαιτούσαν να απολυθούν 4000 άτομα!
  • Αποδείξαμε σε ολόκληρο τον πλανήτη πως η συμφωνία αυτή είναι προϊόν εκβιασμού και με βάση πρότερη απόφαση του ΟΗΕ έχουμε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να την προσβάλλουμε δικαστικώς και ακυρώσουμε.
  • Κερδίσαμε συμμάχους εκτός (ΗΠΑ) και εντός (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) της ευρωζώνης που δείχνουν πρόθυμοι να μας υποστηρίξουν στο εξής σε μια σύμπραξη με στόχο την ανατροπή των σχεδίων της Γερμανίας για «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» όπως οι Γερμανοί την εννοούν, «πανευρωπαϊκή (Γερμανική) διακυβέρνηση» δηλαδή όπου στη θέση κάθε μέχρι πρότινος ανεξάρτητου έθνους-κράτους θα υπάρχει μια… επαρχία-πολιτεία!
  • Με το γενναίο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο η χώρα μας να βγει από τη μέγγενη των Μνημονίων αναίμακτα εξασφαλίζοντας το μη βιώσιμο χρέος μας να γίνει βιώσιμο. Μια συζήτηση στην οποία Ελλάδα-ΗΠΑ-ΔΝΤ ξιφουλκούν υπέρ του κουρέματος, ενώ ΗΔΗ η Ευρώπη έχει αποδεχθεί γενναία αναδιάρθρωση αυτού δίνοντας το στίγμα πως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από αυτήν!
Παραμένουν βεβαίως στη συμφωνία σημεία-αγκάθια για τα οποία δόθηκε επίσης σκληρή μάχη, αλλά σε μια διαπραγμάτευση δε μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί μια τακτική οπισθοχώρηση, ώστε να επανέλθεις μελλοντικά με νέα στρατηγική για να αγωνιστείς και για αυτά. Ναι, είναι δυσάρεστη η παραμονή του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση φορολογίας-προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις από 80% σε 100%, τα μέτρα για τους αγρότες, η αύξηση ΦΠΑ στο 23% στα προϊόντα που έγινε. Μπροστά σε αυτά που κερδήθηκαν όμως μπορούμε να μιλάμε μόνο για μια προσωρινή «θυσία», καθ’ό,τι η κυβέρνηση απέδειξε πως ξέρει να πολεμά κι έγινε η πρώτη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση που το έκανε αυτό για εμάς! Οι πράξεις τους αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται ακόμη κι αυτά τα λίγα δυσάρεστα να τα αφήσουν «στην τύχη τους», αλλά θα παλέψουν είτε για να τα αναιρέσουν νομοθετικά από την αφετηρία τους είτε να τα «εκμηδενίσουν» στην πράξη αξιοποιώντας το τεράστιο πακέτο των 35 δις που εξασφαλίσαμε για την ανάπτυξη!
Τα λίγα μη κερδισμένα βεβαίως της διαπραγμάτευσης σε καμία περίπτωση δε δίνουν δικαίωμα κριτικής σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, το «μαύρο μέτωπο» που τις κρίσιμες ημέρες της διαπραγμάτευσης εγκαλούσε την κυβέρνηση που αγωνιζόταν για το λαό της και της σύστηναν να υπογράψει ό,τι της έδιναν οι Ευρωπαίοι χωρίς καμία αντίρρηση. Οι ίδιοι που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους και εγκαλούσαν κι εκείνους μην τυχόν και δώσουν καλύτερη συμφωνία σε Τσίπρα-Καμμένο απ’ό,τι είχαν δώσει σε αυτούς. Οι ίδιοι που σύμφωνα με παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη, αφού πρώτα κατατρομοκράτησαν τον κόσμο και τον έβαλαν να σηκώσει τα λεφτά του από τις τράπεζες, στη συνέχεια ΑΥΤΟΙ πρότειναν στους Ευρωπαίους να μας τις κλείσουν. Όχι, αυτοί δε δικαιούνται να ομιλούν! Ας ξεμπερδέψουν πρώτα με τις αμέτρητες εκκρεμότητες τους με τη Δικαιοσύνη με πρώτο τον αρχηγό τους που, υπόδικος για την απώλεια 105.000.000 ευρώ του Ελληνικού λαού, έχει το θράσος να διεκδικεί την πρωθυπουργία για να εξασφαλίσει την πλήρη συγκάλυψη των εγκλημάτων του/τους και την εξαφάνιση των στοιχείων ενοχής. Να ξεμπερδέψουν με τη δίωξη για ηθική αυτουργία που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών στο βουλευτή Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση δολοφονίας του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα. Ας ξεμπερδέψουν με το κύκλωμα πρεζέμπορων και ομοφυλοφιλικής πορνείας που εξαρθρωθηκε στη Μύκονο και εντοπίστηκαν εντός αυτού ΔΥΟ Υπουργοί της ΝΔ. Ας ξεμπερδέψουν και με τους δεκάδες δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ, την πραγματική όμως που μόλις προχθές παρέδωσε σε μυστική κατάθεση σε 4 εντίμους Έλληνες Εισαγγελείς στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι ο Ερβέ Φαλτσιανί. Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία τίποτα πια δε θα είναι ίδιο – επιτέλους – στην πολιτική ζωή του τόπου!
Όσο για τους εξώφθαλμους εναγκαλισμούς του κυκλώματος των δεκάδων «φαγωμένων» δις στα εξοπλιστικά με την κα Κωνσταντοπούλου και το Λαφαζαναίικο, ο κόσμος βλέπει κι έχει την ικανότητα να κρίνει ποιοι του παίζουν βρώμικο παιχνίδι. Ενδεικτικά και μόνο ο μπαμπάς Κωνσταντόπουλος ήταν συνηγορος υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου-Κάντα για τις μίζες. Η κόρη Κωνσταντοπούλου έκρυψε ως Πρόεδρος της Βουλής τις δικογραφίες που εμπλέκουν Παπαντωνίου-Βενιζέλο-Μεϊμαράκη για τις οποίες εχει ζητηθεί ΗΔΗ από τον Άρειο Πάγο και 6 διαφορετικούς Εισαγγελείς (!) η άρση της ασυλίας τους για να δικαστούν, με όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που παρέδωσε για τις υποθέσεις αυτές ο Πάνος Καμμένος στην Εισαγγελία μέσα. Στη συνέχεια ρίχνει την κυβέρνηση με το «παρεάκι» της για να δώσει την ευκαιρία στο Μεϊμαράκη να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και την πλήρη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Χαριεντίζεται δημοσίως με τον πρόεδρο της ΝΔ κάνοντας κοινή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή… εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενώ ταυτόχρονα ο Μεϊμαράκης δηλώνει πως «η κα Κωνσταντοπούλου κουβαλά βαρύ όνομα». Όταν βεβαίως ο Καμμένος ζήτησε να κληθεί βιαίως να καταθέσει στη Βουλή ο Στουρνάρας για τα εγκλήματα του κατά του Ελληνικού λαού η Κωνσταντοπούλου έληξε τη συνεδρίαση της Επιτροπής! Το «κερασάκι»; Στουρνάρας-Κάντας-Κωνσταντόπουλος ήταν ένα από τα διακεκριμένα παρεάκια της «χρυσής εποχής» του αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη! Τι κάνει νιάου νιάου είπαμε;;;
Η ουσία όλων αυτών είναι μόνο μία… Στις 20 Σεπτέμβρη αναμετρώνται δύο κόσμοι, ο κόσμος που μας έφερε εδώ καταβροχθίζοντας αχόρταγα κάθε cent από τα δημόσια ταμεία και φυγαδεύοντάς τα στο εξωτερικό, με τον κόσμο που αγωνίζεται επιτέλους για κάθαρση και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός ο δεύτερος όμως, που αγωνίζεται να φέρει πίσω τα κλεμμένα και με αυτά να πετύχει κι απομείωση του χρέους κι ελάφρυνση των βαρών των απλών ανθρώπων, είναι αυτός που έχει το δίκαιο με το μέρος του. Είναι αυτός που με σημαία την ηθική θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη κατατροπώνοντας το σκοτάδι. Σε αυτόν τον κόσμο ανήκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η μόνη εγγύηση στην επόμενη κυβέρνηση για τα θέματα της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας, κι είναι σίγουρο πως τον πόλεμο που ξεκίνησαν θα τον πάνε μέχρι τέλους. Μέχρι την τελευταία μάχη και την οριστική νίκη εναντίον της εγχώριας Καμόρα που καταλήστευσε τον τόπο και της εξωτερικής υποτέλειας. Στις 20 Σεπτέμβρη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυταπόδεικτα πλέον, δεν είναι απλά το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ… Είναι πλέον ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις