ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αντισυνταγματική η τρίτη εντολή σε Λαφαζάνη

Το Σύνταγμα στο άρθρο 37, παρ. 3, σαφώς ορίζει για τις διερευνητικές εντολές ότι : «Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, o Πρόεδρoς της Δημoκρατίας παρέχει διερευνητική εντoλή στoν αρχηγό τoυ δεύτερoυ σε κoινoβoυλευτική δύναμη κόμματoς και εάν δεν τελεσφoρήσει και αυτή, o Πρόεδρoς της Δημoκρατίας δίνει διερευνητική εντoλή στoν αρχηγό τoυ τρίτoυ σε κoινoβoυλευτική δύναμη κόμματoς. Kάθε διερευνητική εντoλή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν oι διερευνητικές εντoλές δεν τελεσφoρήσoυν, ....κ.λπ....»
Συνεπώς, η τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης έπρεπε να δοθεί στον Ν. Μιχαλολιάκο, ως επικεφαλής του ΤΡΙΤΟΥ σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και βεβαίως στον Στ. Θεοδωράκη του
Ποταμιού, μιας και τα δύο αυτά κόμματα έχουν την ίδια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή.  Όμως η τρίτη εντολή, παρανόμως και αντισυνταγματικώς εδόθη στον Π. Λαφαζάνη, ο οποίος όταν την έλαβε, το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015, δεν ήταν αρχηγός κόμματος αφού δεν υπήρχε το ΛΑ.Ε., αλλά ήταν απλώς επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδος.  Ο Π. Λαφαζάνης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την αίτηση για την ίδρυση του κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» την ίδια μέρα που πήρε την διερευνητική εντολή, δηλαδή στις 24 Αυγούστου. Όμως με την κατάθεση της  σχετικής αιτήσεως δεν δημιουργείται αυτομάτως πολιτικό κόμμα. Η δημιουργία και ύπαρξη πολιτικού κόμματος συντελείται από και δια της δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Αρείου Πάγου. Κατά συνέπεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε διερευνητική εντολή στον φερόμενο ως αρχηγό ενός ανυπάρκτου ή καλύτερα ανυποστάτου κόμματος.
Θα μου πείτε καλά, τόσοι συνταγματολόγοι μας πουλάνε μούρη από τα κανάλια και κανείς τους δεν μίλησε γι’ αυτό το πραγματικά σοβαρό θέμα;; Η απάντηση είναι απλή: ο καθένας για τους δικούς του λόγους εποίησε την νήσσα, άσε που μερικοί από δαύτους μπορεί να μην έχουν διαβάσει καλά-καλά τι ορίζουν οι συγκεκριμένες διατάξεις του Συντάγματος.
Μέχρι και «προσηλωμένη στο Σύνταγμα και τους νόμους» συντρόφισσα Ζωή έκανε γαργάρα την μεγάλη αυτή  παρανομία, για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται.  
οπ.

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Famous Marxist analyst:

Lafazanis and his comrades are hollow farts (κούφιες πορδές)

http://petras.lahaine.org/?p=2048

Demos Contos

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις