ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τότε, που η εφημερίδα είχε 100 δραχμές

Πέρασαν σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια, από τότε που εφημερίδα κόστιζε 100 δραχμές και σήμερα την πληρώνουμε περίπου 4 ευρώ, δηλαδή 1.363 δρχ. Και να ήταν μόνο αυτό. Ας θυμηθούμε τα πρωτοσέλιδα του 2000 που απηχούσαν την τότε πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση είμαστε ελεύθεροι να αποφασίσουμε  ότι θέλουμε "πάση θυσία ευρώ".
Τότε, που ήταν πρωτοσέλιδο ο αριθμός 500.000 και αφορούσε στους ανέργους και σήμερα μιλάμε για 1.500.000. Τότε, που ανθούσαν οι



επιχειρήσεις ενώ σήμερα απλώς δεν υπάρχουν. Τότε που γινόταν σαματάς επειδή το 17% των μισθωτών εθεωρούντο φτωχοί σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.  ενώ σήμερα οι μισοί έλληνες βρίσκονται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Και ύστερα, το 2001,  ήλθε η σωτηρία. Μας συμβούλευαν μάλιστα πως θα "απαλλαγούμε" εγκαίρως από το μιαρό νόμισμα της δραχμής.
Την συνέχεια την γνωρίζετε, την βιώνετε καθημερινά, σας ενημερώνουν για τους "συμμορίτες" της δραχμής και λίγο πιό πάνω, στην ίδια εφημερίδα, μιλούν ανερυθρίαστα για τις περικοπές μισθών, συντάξεων κλπ, με αντάλλαγμα τον παράδεισο του "πάση θυσία ευρώ".
Καλό κουράγιο και καλή τύχη ευρωπαίοι....
Δ.Μ.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις