ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Τότε, που η εφημερίδα είχε 100 δραχμές

Πέρασαν σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια, από τότε που εφημερίδα κόστιζε 100 δραχμές και σήμερα την πληρώνουμε περίπου 4 ευρώ, δηλαδή 1.363 δρχ. Και να ήταν μόνο αυτό. Ας θυμηθούμε τα πρωτοσέλιδα του 2000 που απηχούσαν την τότε πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση είμαστε ελεύθεροι να αποφασίσουμε  ότι θέλουμε "πάση θυσία ευρώ".
Τότε, που ήταν πρωτοσέλιδο ο αριθμός 500.000 και αφορούσε στους ανέργους και σήμερα μιλάμε για 1.500.000. Τότε, που ανθούσαν οιεπιχειρήσεις ενώ σήμερα απλώς δεν υπάρχουν. Τότε που γινόταν σαματάς επειδή το 17% των μισθωτών εθεωρούντο φτωχοί σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.  ενώ σήμερα οι μισοί έλληνες βρίσκονται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Και ύστερα, το 2001,  ήλθε η σωτηρία. Μας συμβούλευαν μάλιστα πως θα "απαλλαγούμε" εγκαίρως από το μιαρό νόμισμα της δραχμής.
Την συνέχεια την γνωρίζετε, την βιώνετε καθημερινά, σας ενημερώνουν για τους "συμμορίτες" της δραχμής και λίγο πιό πάνω, στην ίδια εφημερίδα, μιλούν ανερυθρίαστα για τις περικοπές μισθών, συντάξεων κλπ, με αντάλλαγμα τον παράδεισο του "πάση θυσία ευρώ".
Καλό κουράγιο και καλή τύχη ευρωπαίοι....
Δ.Μ.0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις