ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Καγκελάριος της Αυστρίας: Προβοκάτορας ο Σόϊμπλε

Βολές προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση που κράτησε κατά τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα εξαπέλυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατηγορώντας τον Γερμανό
υπουργό Οικονομικών για προβοκάτσια.

«Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παρέτεινε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κουρίρ», για να διευκρινίσει στη συνέχεια, ότι η πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποτέλεσε μία προβοκάτσια.

Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές και αυτό δεν το ήθελε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας πως το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας – και προφανώς όχι να αυξήσει τις πιέσεις απέναντί της.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επεσήμανε ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συγκεντρώσει στη Βουλή μια πλειοψηφία, που δεν την έχει πλέον με το κόμμα του, και εκτίμησε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Κατά την άποψή του, η συμφωνία είναι η αρχή ενός σκληρού δρόμου και δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς. Απλά έγινε το πρώτο βήμα και όποιος πιστεύει ότι αύριο θα προκύψουν παραδεισένιες συνθήκες, εξαπατά τους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι σκληρή, τόνισε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή συμφωνούσαν Γερμανία και Γαλλία, ενώ μία αντιπαράθεση μεταξύ τους θα ήταν καταστροφική για την Ευρώπη. «Ένα Grexit και οι εικασίες για το ποια χώρα θα ακολουθούσε, θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη», εκτίμησε.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις