ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Οι άχρηστοι-ηλίθιοι

Μεγάλη βαβούρα δημιούργησαν διάφοροι «δημοσιογράφοι» με την «αποκάλυψη» του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ετοίμασε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού μια μελέτη για τις επιπτώσεις της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα το επιβεβαίωσε στην συνέντευξή του στην Δημόσια Τηλεόραση.
Έβγαλαν φλύκταινες, κατελήφθησαν από υστερία οι Πορτοσάλτηδες και άλλοι
πολιτικοί σαλταδόροι με την ιδέα ότι μπορεί στο «πάση θυσία ευρώ» να υπάρξει αντίλογος, έστω και ως σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν ένας πρωθυπουργός να έχει στο συρτάρι του ένα plan B, ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» μας οδηγούντο σε αδιέξοδο;;
Σύμφωνα λοιπόν με την λογική των «μένουμε Ευρώπη» όταν θα πρόκειται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο για να πάνε στην Μύκονο (που αλλού βεβαίως βεβαίως;;), θα πρέπει να απαιτήσουν από τον καπετάνιο πριν σαλπάρει, να πετάξει στην θάλασσα τα σωσίβια και τις σωστικές λέμβους αφού μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος προορισμός τους είναι η Μύκονος και δεν συζητούν το ενδεχόμενο ατυχήματος-ναυαγίου.
Αλήθεια αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άλλοτε μας κυβερνούν και άλλοτε μας ενημερώνουν, ανάλογα με την εντολή-υπηρεσία που τους ανατίθεται, είναι οι άχρηστοι- ηλίθιοι του συστήματος ή τα καλολαδωμένα γρανάζια της μηχανής που κατασκευάζει ευρωπαίους πολίτες ή μήπως και τα δύο ταυτοχρόνως;;;
Γεράσιμος Κλάβας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις