ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Η "ισονομία" στην Ε.Ε. και άλλες γελοιότητες

xarths xrehΒάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε., το δημόσιο χρέος θεωρείται υπερβολικό αν υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ και δεν μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό (5% ετησίως κατά μέσο όρο σε διάστημα τριετίας). Προσέξτε λοιπόν το δημόσιο χρέος διαφόρων "εταίρων" μας που μας κουνάνε και το δάχτυλο και προσπαθείστε να εξηγήσετε γιατί ειδικά η Ελλάδα σύρθηκε και σύρεται με το πιστόλι στον
κρόταφο να εφαρμόσει μνημόνια που επιδείνωσαν την κατάσταση ενω για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη η "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια" κάνει εξαιρέσεις από τον κανόνα.
Ένα ενδιαφέρον λοιπόν γράφημα για τα δημόσια χρέη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)

Σε αυτό παρουσιάζεται ο χάρτης της Ε.Ε. με χρώματα, με κριτήριο το ποσοστό του χρέους, σύμφωνα με τα στοιχεία (του Απριλίου) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Ελλάδα είναι κυριολεκτικά στο «κόκκινο» με ποσοστό άνω του 150% του ΑΕΠ, ενώ πάνω σε ποσοστό άνω του 100% βρίσκονται, μεταξύ άλλων, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιρλανδία.
Το γερμανικό χρέος είναι στο 60-80% του ΑΕΠ, ενώ η Εσθονία εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό, κάτω από 20% του ΑΕΠ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις