ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί

H φωτογραφία αυτή είναι γνωστή σε όλους. Το 1996, ο  Σολωμός Σολωμού, ο ελληνοκύπριος πατριώτης ενώ σκαρφάλωνε στον ιστό με σκοπό να κατεβάσει την τουρκική σημαία που κυμάτιζε στα χώματα της πατρίδας του, δέχτηκε πισώπλατα μια σφαίρα στον λαιμό από  τον Kενάν Aκίν, έποικο, πρώην «αξιωματούχο» των τουρκικών υπηρεσιών.
Ο Σολωμού, ήξερε ότι οι τούρκοι κατακτητές  τον σημάδευαν με όπλα γεμάτα σφαίρες. Κι’  όμως δεν κιότεψε. Με το τσιγάρο στο στόμα άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό με την σημαία του ψευδοκράτους. 
Σήμερα, σχεδόν μετά από μια εικοσαετία, θα έπρεπε εμείς οι έλληνες να σκαρφαλώσουμε στον ιστό με την σημαία της μνημονιακής λιτότητας και να την υποστείλουμε. Με το τσιγάρο στο στόμα όπως ο Σολωμού
που δεν φοβήθηκε τις σφαίρες.
Σήμερα όμως πολλοί από εμάς τους νεοέλληνες δεν τολμάμε. Καθόμαστε γύρω από τον ιστό και κοιτάζουμε χωρίς να την βλέπουμε να ανεμίζει πάνω από τα κεφάλια μας η σημαία της οικονομικής υποδούλωσής μας, η σημαία των οικονομικών εποίκων προσμένοντας δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, ίσως, κάποιο θάμα!
Προσμένουμε να μας πετάξουν χαρτονομίσματα, για να σκύψουμε να τα μαζεύουμε, και να ασχολούμαστε έτσι σκυμμένοι για να μην κοιτάζουμε ψηλά, αληθινές φιγούρες από τους Μοιραίους του Κώστα Βάρναλη,  «...πάντα μας σκυφτοί, σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί.»
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις