ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Και όμως, ο Τσίπρας διαπραγματεύεται παλληκαρίσια

Κατάπτυστη η εκποίηση περιουσίας έναντι χρέους, αλλά καλύτερη από το επαίσχυντο μνημόνιο Σαμαρά – Παπανδρέου.
Εννοείται ότι το να υποθηκεύεις τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αποπληρώσεις ένα παράνομο και επαίσχυντο χρέος που νομιμοποιήθηκε μέσω του πρώτου μνημονίου, είναι ο ορισμός της υποταγής.
Έτσι και αυτή η συμφωνία που προβλέπει την δημιουργία ειδικού ταμείου όπου τα έσοδα εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας θα

πηγαίνουν κατά το ήμισυ στην αποπληρωμή του χρέους, είναι επώδυνη.
Και όμως, είναι καλύτερη από αυτό που ίσχυε και ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ως νόμος του κράτους. Όπου προέβλεπε ότι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των εσόδων θα πήγαινε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την αποπληρωμή του χρέους.
Στην πρόσφατη συμφωνία ΔΩΣΑΜΕ τα μισά ή ΣΩΣΑΜΕ τα μισά.
Και θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την διαγραφή του χρέους με νομικά επιχειρήματα, ώστε να το πληρώσουν οι τράπεζες που το ξεφορτώθηκαν σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις