ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Γουστάρω...

Μαλλιά κουβάρια: Το Spiegel βρίζει τον Σόιμπλε και η Bild τον Βαρουφάκη
Με σκληρά λόγια καταφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ αναφορικά με το αδιέξοδο και το σκηνικό ρήξης στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
Τα μέσα της χώρας ασκούν σκληρή κριτική στην
ελληνική πλευρά, ωστόσο, από τα βέλη τους δεν γλιτώνουν και οι Γερμανοί πολιτικοί και κυρίως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Χαρακτηριστικό είναι ένα δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel το οποίο περιέχει σκληρά σχόλια για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και καλεί την Μέρκελ να τον απομακρύνει από τις διαπραγματεύσεις.
Το περιοδικό επισημαίνει πως «Το ότι ο Σόιμπλε θέλει τόσα παρακάλια οφείλεται προφανώς στην αυξανόμενη αντιπάθεια για τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κυβέρνησης», ωστόσο, παρομοιάζει την παρούσα κατάσταση με την ενοποίηση της Γερμανίας
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης πριν από 25 χρόνια με το Spiegel να καταγράφει ότι «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας του τότε είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιδίδεται στο ρόλο του πρωτοπόρου υπερασπιστή αξιών και αυστηρού παιδαγωγού. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις.»
«Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο. Μόνο μερικοί στενόμυαλοι επαρχιώτες πιστεύουν πως τα χρήματα δεν επενδύονται σωστά. Το ότι ο Σόιμπλε θέλει τόσα παρακάλια προφανώς στην αυξανόμενη αντιπάθεια για τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κυβέρνησης. Θα ήταν όμως καλό εάν ο υπουργός συμπεριφερόταν με τον τρόπο που το έκανε πριν από 25 χρόνια. Διαφορετικά θα ήταν καλύτερα αν η Ανγκελα Μέρκελ τον απέσυρε από τις διαπραγματεύσεις. Ετσι θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι της αρνούνται. Οτι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα» επισημαίνει το Spiegel.
Bild: Η Ελλάδα χρεοκοπεί και ο Βαρουφάκης χαίρεται
Στον αντίποδα η εφημερίδα Bild εξαπολύει επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών «χαίρεται» ενώ η χώρα του οδεύει προς τη χρεοκοπία.
Η γερμανική εφημερίδα, πάντως, επιτίθεται και κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι, μαζί με τον Βαρουφάκη, «τζογάρουν».
http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις