ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Το εβδομαδιαίο θρίλερ της διαπραγμάτευσης

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
Την Δευτέρα το βράδυ, το Μαξίμου μας ενημέρωνε για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και προετοίμαζε το έδαφος για ρήξη.
Την Τρίτη με δηλώσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη και οι «θεσμοί», στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας ότι έχει συντελεστεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Την Τετάρτη μας έλεγαν ότι οι συζητήσεις εξελίσσονται πάρα πολύ καλά και ότι τα έχουν βρει στο 80% των θεμάτων
Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαίωναν ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε την συμφωνία και μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να
γράφεται στο Brussels Group
Την ίδια μέρα Πέμπτη οι ¨θεσμοί» δεν συμμερίζονται την Κυβερνητική αισιοδοξία και προβάλουν παράλογες απαιτήσεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό …
Την Παρασκευή, ξαφνική τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με τους δύο ηγέτες, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ δείχνει πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.
Και το Σάββατο ο Γιάνης με ένα Ν, προσβλέπει σε συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου, που τελειώνει η τετράμηνη παράταση του προγράμματος της 20ης Φεβρουαρίου.
Μετά από μια τεράστια και διαρκή φυγή καταθέσεων, μετά από το απόλυτο στέγνωμα της αγοράς από ρευστότητα και την αρπαγή ότι διαθέσιμου χρήματος υπάρχει από κάθε οργανισμό, άλλο ένα μήνα παράταση της αγωνίας.
Μας έχετε «γκαστρώσει» τελικά.
Μετά από 15 κρίσιμα Eurogroup
25 συνεδριάσεις του Brussels Group……
6 πενταμερείς συναντήσεις
και 10 έκτακτες συναντήσεις κορυφής
περιμένουμε το επόμενο "κρισιμότατο" Eurogroup
για να επαναληφθεί η ιστορία από την αρχή …

Κάνετε επιτέλους την που..να την ρήξη, ή υπογράψτε να τελειώνουμε ….

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις